Home » Personal Trainer

Opleiding: Personal Trainer

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Personal Trainer


De cursus Personal Trainer bestaat uit drie modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.
Fitnesstrainer A BranchediplomaIn deze module leer je alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In twaalf lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiep je je in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren maar ook klantbegeleiding. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!
Drie praktijkdagenNaast theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen worden op een professionele locatie centraal in Nederland verzorgd.
VoedingsleerIn de tweede module leer je in 36 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Je leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet je precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.
Eigen coachingspraktijk startenIn tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen bedrijf starten en runnen, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot het ondernemen vergroten.

Diploma Personal Trainer


Je kunt voor het onderdeel Voedingsleer meerdere malen per jaar examen doen voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Voor het onderdeel Fitnesstrainer A kan het complete examen worden afgelegd bij Fitvak voor het branche erkende Fit!Vak diploma.

Heb jij jouw Fit!Vak diploma Fitnesstrainer A behaald? Dan mag je je aanmelden bij het op Nederlandse en Europese normen gebaseerde Register Fitnessprofessionals (FITNED.nl). Hierdoor zien consumenten en fitnesscentra dat je over de juiste competenties en kwalificaties beschikt om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief te kunnen uitoefenen.

Heb je beide diploma's behaald, dan kun je bij ons het officiële NHA-diploma Personal Trainer aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur: 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie. 

Kosten van de cursus

Vanaf 699.00 euro

Algemene informatie over de cursusBen je ambassadeur voor fit en gezond? Volg de cursus Personal Trainer 


Anderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de cursus Personal Trainer leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan gezondheid. Na twaalf maanden tijd kun je starten als zelfstandig personal trainer.Een personal trainer weet hoe je fit en gezond blijft en hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren zijn of haar conditie op peil te houden.Naast de technische kant van het trainen ben je ook geïnteresseerd in wat mensen wel en niet beweegt. Zowel geestelijk als fysiek.In de cursus Personal Trainer leer je alles over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer en voeding en sport. In drie modules leer je alles wat nodig is om je te vestigen als zelfstandig personal trainer.


 


FitnesstrainerIn de module Fitnesstrainer A Branchediploma leer je alles over het menselijk lichaam, effectieve fitnesstrainingen en trainingsapparatuur.Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van de module. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt en blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede klantrelatie.


 


VoedingsleerJe bouwt grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet precies wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.Na de cursus Personal Trainer weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je weet ook hoe je een behandelplan opstelt en geeft voedingsadviezen.


 


Zelfstandig personal trainerZelf als personal trainer aan de slag en een eigen bedrijf beginnen? In de cursus leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle zelfstandige personal trainer wordt.Onderdeel van de cursus zijn lessen over het starten van een eigen bedrijf waarbij je dieper ingaat op onder meer ondernemingsplan, administratie, tariefberekeningen, marketing en promotie.Volg de cursus en je kunt zo als zelfstandige of bij een sport- of wellnesscentrum aan de slag.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C8493 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren