Home » Sportmassage

Opleiding: Sportmassage

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Sportmassage


De Sportmassage opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
AnatomieOpbouw van het menselijk lichaam. Onderwerpen: botten, gewrichten, spieren, bewegingsleer, cel- en weefselleer, enz.
FysiologieWerking van het menselijk lichaam. Onderwerpen: stofwisseling, spijsvertering, bloedsomloop, ademhaling, huid, zenuwstelsel, trainingsleer, enzovoort.
Sportmassage theorieOnderwerpen: regels in de praktijk, onderzoek, handgrepen, functieonderzoek, tapen en banderen, krampbestrijding, blessurepreventie, eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), enzovoort.
Inclusief zeven praktijkdagenNaast het theoriegedeelte bevat deze opleiding zeven intensieve, doelgerichte praktijkdagen. Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze ervaren vakdocente, al het geleerde in praktijk. Er wordt o.a. veel aandacht besteed aan specifieke technieken en aan examentraining. De dagen worden op een professionele locatie verzorgd. In het lesmateriaal ontvang je informatie over de verbandmiddelen, massageolie en tape die je dient aan te schaffen. Je hoeft voor deze opleiding geen uitgebreide stage te lopen!

Aangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen perfect aansluiten op de exameneisen van het NGS, mag deze opleiding Sportmassage met recht een topper binnen dit segment worden genoemd.
Inclusief instructiefilms

Bij de opleiding ontvang je veel unieke instructiefilms. Deze films laten de handelingen, die in de oefenstof stap voor stap met foto’s worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden.

Diploma Sportmassage


Het examen voor het officiële diploma Sportmassage wordt afgenomen door het NGS, Nederlands Genootschap voor Sportmassage, in samenwerking met CITO.

Het betreft een praktijkexamen en een theorie-examen. Aanmelden voor de examens kan via  www.ngsmassage.nl/examen-sportmasseur. Het theorie-examen wordt doorlopend digitaal afgenomen op een locatie bij jou in de buurt.  

Nadat je geslaagd bent, ontvang je van het NGS jouw officiële licentie.

Om deel te mogen nemen aan het examen, dien je naast het opgebouwde portfolio te beschikken over een geldig reanimatiecertificaat. Dit kun je zelf behalen via een regionale reanimatie-, ehbo- of bhv-cursus.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


10 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 679.00 euro

Algemene informatie over de cursusSportblessures voorkomen en behandelen? Volg de cursus Sportmassage


Heb je belangstelling voor sport en voor de werking van het menselijk lichaam? Lijkt het je leuk om sporters te helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures? Met sportmassage verricht je wonderen.

Het lichaam van een sporter krijgt het soms flink te verduren. Om blessures te voorkomen is goede begeleiding en voorlichting belangrijk. Een sportmasseur speelt daarbij een belangrijke rol.

Wil je aan de slag als professioneel masseur of kun je de kennis en vaardigheden goed gebruiken binnen je sportvereniging? De Sportmassage opleiding is de ideale start.
SporttapeEen sportmasseur helpt blessures voorkomen door middel van tapen, bandageren en goede voorlichting. Loopt een sporter toch een blessure op, zoals een verrekte spier, een verstuikte enkel of kramp, dan kun je het herstel met masseren bevorderen.

Ook na een medische behandeling kan sportmassage het genezingsproces versnellen.
Mental coachingIn de cursus Sportmassage leer je verschillende massagetechnieken, zoals effleurage, tapotage, petrissage, rotatie en intermitterend drukken. Om (top)sporters optimaal te begeleiden, heb je niet alleen kennis nodig van het bewegingsapparaat. Je leert ook alles over warming-up, cooling down en mental coaching.
Theorie en praktijkDe Sportmassage opleiding bestaat uit de theoretische onderdelen anatomie, fysiologie en sportmassage.

Naast het theoriegedeelte volg je zeven intensieve, doelgerichte praktijkdagen. Onder professionele begeleiding van een ervaren vakdocent breng je al het geleerde in praktijk. Je oefent de specifieke technieken en er is aandacht voor examentraining.
Officiële licentieDe opleiding Sportmassage leidt je op voor het officiële diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage NGS. Heb je het diploma behaald, dan kun je een officiële licentie aanvragen. Een goede start van een mooie, sportieve loopbaan start met de cursus Sportmassage.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
11C1E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren