Home » Basisopleiding Onderwijsassistent

Opleiding: Basisopleiding Onderwijsassistent

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basisopleiding Onderwijsassistent


In de Basisopleiding Onderwijsassistent komen de volgende onderdelen aan bod:

  • observatiemethoden en technieken;
  • ontwikkelingspsychologie;
  • gesprekstechnieken en planmatig werken;
  • activiteiten voorbereiden, uitvoering en plannen;
  • communicatie en organisatie;
  • samenwerken;
  • verzorging;
  • inrichting ruimte;
  • veiligheid.
De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Diploma Basisopleiding Onderwijsassistent


Wanneer je geslaagd bent voor de examens, ontvang je het officiële NHA-instituutsdiploma.
Examen
[img] [klik hier voor het telefoonnummer] ">www.nha.nl/static/upload/overige/tentamenlocaties.jpg?15016…
De opleiding wordt afgesloten met 2 examens voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!
SchoolverklaringEen officiële schoolverklaring kun je voor € 19,- aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Studieduur10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Kosten van de cursus

Vanaf 599.00 euro

Algemene informatie over de cursusWat doet de onderwijsassistent? Ontdek het met de basisopleidingKinderen in groep 3 leren lezen en schrijven. Hoe help je hen daarbij? En tieners? Pubers hebben overal aandacht voor. Behalve voor het schoolwerk. Hoe begeleid je 12-18-jarigen? De Basisopleiding Onderwijsassistent geeft antwoorden.


Een onderwijsassistent werkt met kinderen en jongeren in de klas. Je werkt nauw samen met de juf of meester van de leerlingen. Je neemt werk van de leerkracht uit handen.
De opleiding Bedrijfskunde met Financiën speelt in op de vraag naar succesvolle financiële managers die beschikken over specialistische kennis. De financiën van een bedrijf vereisen een deskundige aanpak. Geld ligt gevoelig en het vereist verantwoordelijkheid om geld op de juiste manier te besteden en te besparen.
 
Heb je onvoldoende bedrijfskundige basiskennis en ben je (nog) niet thuis in de wereld van financiën? Schrijf je in voor de opleiding Bedrijfskunde met Financiën en zet alvast een eerste goede stap.
 
Gedurende zes maanden maak je kennis met het vakgebied bedrijfskunde met financiën. Je leert bewust omgaan met de financiële middelen van een bedrijf, financiële rapporten opstellen en krijgt daarbij (met het oog op de internationale markten) Engels. De nadruk ligt bij deze bedrijfskundige opleiding op financiën.


Helpen met handenarbeidEen onderwijs- en klassenassistent helpt leerlingen bijvoorbeeld bij het maken van een rekensommetje, een project over huisdieren en een kunstwerk bij handenarbeid. Een onderwijsassistent doet dit in het basis-, voortgezet of beroepsonderwijs. Een klassenassistent werkt over het algemeen in het speciaal onderwijs.


Omdat je taken van de leerkracht overneemt, kan de leerkracht zich richten op kinderen die extra aandacht hard nodig hebben. Mag je als assistent in het onderwijs ook lesgeven? En wat moet een onderwijsassistent eigenlijk zelf weten over aardrijkskunde, geschiedenis en spelling? Op je vragen krijg je antwoord in de Basisopleiding Onderwijsassistent. Je kunt dan zelf goed inschatten of je wilt doorleren voor onderwijsassistent.


 


KinderpsychologieIn de basisopleiding steek je veel op over kinderpsychologie, gesprekstechniek, veiligheid. Hoe je kinderen observeert? Hoe je volgens een plan werkt? Je ontdekt het in de basisopleiding.


 


Je ontwikkelenMet de Basisopleiding Onderwijsassistent ontdek je in slechts 10 maanden tijd wat een assistent in het onderwijs doet en weet je waar kansen liggen om je verder te ontwikkelen. Enthousiast geworden van de basisopleiding voor onderwijsassistent?


Wil jij jouw kennis uit het vkgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Onderwijsassistent en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!


 


Leg de basis Kom erachter hoe belangrijk een onderwijsassistent is voor kinderen en de leerkracht. En leg alvast een stevige basis voor je loopbaan in het onderwijs. Volg de Basisopleiding Onderwijsassistent.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
59D3D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren