Home » Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Opleiding: Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener


In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener komen de volgende onderdelen aan bod:

  • doelgroepenkennis;
  • methodisch en planmatig werken;
  • administratie en organisatie;
  • zelfredzaamheid stimuleren en eigen regie cliënten stimuleren;
  • belangenbehartiging;
  • samenwerken;
  • netwerken.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Diploma basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Kosten van de cursus

Vanaf 599.00 euro

Algemene informatie over de cursusInteresse in maatschappelijk werk? Volg de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener


Maatschappelijk werker, het is een baan die alleen voor sociaal bewogen mensen is weggelegd. Spreekt mensen helpen je aan? Met de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener leg je de perfecte basis voor dit interessante en veelzijdige beroep.

Een sociaal maatschappelijk dienstverlener helpt mensen die problemen hebben met allerlei problemen. Bijvoorbeeld problemen op het gebied van sociale voorzieningen, huisvesting, werk, uitkering of reclassering.

Je vangt mensen op en helpt – indien mogelijk - bij het oplossen van problemen.
Kwetsbare mensenEen sociaal maatschappelijk dienstverlener is veelzijdig. Je kunt aan de slag bij instellingen voor thuiszorg, ouderenzorg, jongerenadviescentra, dienstencentra of vrijwilligersorganisaties.

Soms zijn informeren en adviseren je belangrijkste bezigheden. Soms ondersteun je juist cliënten bij materiële behoeften.

Je werkt met mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. Denk aan ouderen, vluchtelingen of van huis weggelopen jongeren. Kwetsbare doelgroepen die niet altijd goed voor zichzelf kunnen opkomen en soms je hulp hard nodig hebben.
Samenwerken en organiserenBen je sociaal, oplossingsgericht en doortastend? Het beroep sociaal maatschappelijk dienstverlener past bij je.

In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener maak je kennis met de basisbeginselen van het vak. Je leert samenwerken, netwerken, organiseren en planmatig werken.

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
838eC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren