Home » Bestuursrecht

Opleiding: Bestuursrecht

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bestuursrecht
De overheid heeft verschillende instrumenten om de samenleving te reguleren. Een groot deel van het bestuursrecht is samengebracht in de Algemene wet bestuursrecht. In deze cursus leer je de Awb kennen en hanteren.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

De bestuursrechtelijke begrippen
In dit deel leer je welke bevoegdheden de overheid heeft en aan welke regels de overheid zich dient te houden. Ook behandelen we met welke spelers binnen het bestuursrecht de burger te maken krijgt.

De bestuursorganen en hun handelingen
De besluiten die binnen bestuursorganen kunnen worden genomen, komen aan bod. We behandelen begrippen als belanghebbende, algemeen verbindend voorschrift, handhaving en hoger beroep.

Diploma Bestuursrecht 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Kosten van de cursus

Vanaf 485.00 euro

Algemene informatie over de cursusDe rechten en plichten van de overheid kennen? Volg de cursus Bestuursrecht op HBO-niveau
De Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur en de Gemeentewet: waarschijnlijk ken je ze al. Het openbaar bestuur in Nederland moet zich houden aan wetten. Dan is het wel zo handig om de wetten te kennen. Volg de cursus Bestuursrecht.

Een gemeente voert werkzaamheden uit in een woonwijk. Stratenmakers leggen stoeptegels, maar laten een tegel iets uitsteken. Een man struikelt over die stenen en breekt een been. Wie is verantwoordelijk voor de schade? Overheden, stratenmakers, inwoners en verzekeraars willen antwoorden op vragen.Bestuursrecht in deeltijd


De essentie van het bestuursrecht in twee maanden: van bestuursorganen tot een overzicht van bezwaarmogelijkheden. Het tempo van de cursus Bestuursrecht bepaal je zelf.

Leer de spelers in het Nederlandse bestuursrecht kennen. Weet het recht toe te passen en bedrijven te adviseren.Kennis verfijnen met een cursus Bestuursrecht


Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werkzaam bij de overheid en met meer kennis van zaken werken? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Bestuursrecht.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1b5dC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren