Home » Arbeids- en Organisatiepsychologie

Opleiding: Arbeids- en Organisatiepsychologie

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusStudieprogramma Arbeids- en Organisatiepsychologie
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Psychologie van de mens
In dit onderdeel staat de psychologie van de mens in de context van arbeid en organisatie centraal. Hoe kan het gedrag van mensen in organisaties beïnvloed worden? Hoe speel je in op de ontwikkelingen binnen een afdeling?

Psychologische achtergrond van het functioneren van mensen
Je leert waarom mensen op een bepaalde wijze functioneren en hoe je hier invloed op uit kunt oefenen. Wat vinden werknemers bijvoorbeeld belangrijk binnen een organisatie, en waar zien zij nog verbeteringspunten?

Motivatie en beloning
We behandelen hoe je mensen kunt motiveren in hun werk. Beloning is hierbij een essentieel onderdeel. Ook bespreken we de verschillende vormen van werk, de verschillende factoren die een rol spelen bij stress en welzijn op het werk en de vormen van leiderschap.

Diploma Arbeids- en Organisatiepsychologie 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursusbij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Kosten van de cursus

Vanaf 485.00 euro

Algemene informatie over de cursusMensen optimaal laten werken? Volg de cursus Arbeids- en Organisatiepsychologie op HBO-niveau
Wat motiveert mensen? Wat is het verband tussen gebrek aan invloed op het werk en werkstress? Welke werknemers hebben een hoger risico op burn-out? Arbeids- en organisatiepsychologen onderzoeken en adviseren mensen en organisaties.
 
Ooit weleens gehoord van industriële democratie? Een Braziliaans bedrijf gaf werknemers het recht over alle uitgaven van het bedrijf te beslissen. Het resultaat: 20 jaar lang realiseerde het bedrijf jaarlijks een omzetstijging van 25 procent. Een internetbedrijf in de Verenigde Staten met een beurswaarde van miljarden, laat werknemers 20 procent van de tijd zelf bepalen waaraan ze die tijd besteden. De arbeids- en organisatiepsycholoog onderzoekt waarom en onder welke omstandigheden industriële democratie werkt.Arbeidspsychologie


Arbeidspsychologen onderzoeken de relatie tussen werkkenmerken (zoals werkdruk, afwisseling en zelfstandigheid), welzijn en functioneren van werknemers. Welke werknemers zijn gezond? Hoe vergroot je werkplezier? Leidt meer werkplezier automatisch tot meer rendement?Organisatiepsychologie


Organisatiepsychologen onderzoeken de relatie tussen werknemers en hun sociale werkomgeving: het bedrijf, de organisatie of de afdeling waar ze werken.  Hoe verminder je verzuim? Hoe verzeker je dat medewerkers meer van elkaar leren? Vragen waarop de toegepaste psychologie antwoorden heeft.Belonen, motiveren en managen


Hoe beloon je mensen? Welke andere vormen van beloning, naast geld, zijn er? Onder welke voorwaarden werkt een financiële beloning en wanneer heeft een financiële beloning geen effect? Op deze vragen hebben arbeids- en organisatiepsychologen een antwoord. Leer vanuit vragen alles over de psychologie van arbeid en organisaties. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen belonen en motiveren? Welke manieren zijn er om mensen te motiveren? Hoe manage je werknemers?

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C2125 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren