Home » Risicovoet

Opleiding: Risicovoet

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Risico-voet


De cursus bestaat uit drie modules:
Voetverzorging bij diabeticiDiabetes mellitus is een aandoening aan de stofwisseling. De toename van het aantal personen met DM is enorm. De werkgelegenheid voor de pedicure groeit hierdoor. Een regelmatige pedicurebehandeling is voor personen met DM geen luxe maar van noodzakelijk belang. Artsen sturen hun patiënten dan ook steeds vaker door naar pedicures die ingeschreven staan in het KRP.

Onderwerpen: fysiologie en anatomie, kennis van DM, complicaties ontstaan door DM, behandeling voeten, screening, schoenkennis, anamnese, enz.
Voetverzorging bij reumapatiëntenReuma bestaat uit meer dan 100 verschillende aandoeningen. De meest voorkomende hiervan zijn reumatoide artritis, artrose en fybromyalgie. Mensen met reumatische aandoeningen kunnen problemen krijgen door complicaties aan de voeten.

Onderwerpen: weke delen reuma, systeemziekten, complicaties, gebruik van hulpmiddelen, huidaandoeningen, standafwijkingen, nagelaandoeningen, enz.
Overige risicovoetenOnder overige risicovoeten verstaan we de voetverzorging bij ouderen, verwaarloosde voeten en spastische voeten. Door verminderde doorbloeding heeft de ouder wordende voet haar eigen kenmerken en problemen. De spastische voet kan door meerdere ziektebeelden ontstaan.

Onderwerpen: voetproblemen bij ouderen, dementie, vaatproblemen, alzheimer, parkinson, CVA, osteoporose, MS, HMSN, orthopedische schoenen, enz.


 


Diploma Risico-voet


De cursus wordt afgesloten met twee theorie-examens en twee praktijkexamens (proeve van bekwaamheid). Deze officiële examens worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI in de regio Utrecht.

Als je geslaagd bent kun je je registreren in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert. Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden de behandelingen alleen aan pedicures die staan ingeschreven in het KRP.Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan het examen dien je in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, afgegeven door Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO) of een vergelijkbaar door de branche erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf 395.00 euro

Algemene informatie over de cursusEen goed vervolg op de pedicureopleiding? Kies de cursus Risicovoet


Ben je (al) pedicure, maar wil je ook de voeten van risicogroepen kunnen behandelen? Met de aantekening Risicovoet ben je bevoegd om hulp te bieden bij bijvoorbeeld diabetici en reumapatiënten.

Steeds meer artsen sturen patiënten door naar een pedicure. Ook zorgverzekeraars weten dat een goede pedicurebehandeling van groot belang is voor ouderen en voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld diabetes, reuma of een spastische voet.
ComplicatiesIn de cursus Risicovoet leer je meer over de voetverzorging bij mensen met diabetes en reuma en de specifieke complicaties die bij deze patiënten kunnen ontstaan.

Je krijgt inzicht in de problemen van oudere, verwaarloosde en spastische voeten. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als vaatproblemen, osteoporose en orthopedische schoenen.
Inclusief praktijkdagenNa afronden van de cursus kun je deelnemen aan de gratis praktijkdagen (1,5). Daar komen de onderdelen anamnese, screening en schoenkennis uitgebreid aan bod en oefen je voor het praktijkexamen.
Groei klantenkringHeb je het diploma Risicovoet gehaald, dan kun je dat vastleggen in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert. Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden alleen behandelingen van pedicures die daar staan ingeschreven.

Met de cursus Risicovoet versterk je de professionaliteit van je werk en zal je klantenkring snel verder groeien.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
04Ff3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren