Home » Hypotheekadviseur (45+)

Opleiding: Hypotheekadviseur (45+)

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

14 weken

Bijzonderheden

Exclusief examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Hypotheekadviseur (45+).......................................daar zit werk in!
Behaal snel uw diploma’s in de hypotheekadvisering. Dan mag u klanten zelfstandig adviseren over hypotheken. De woningmarkt is volop in beweging, er worden veel huizen gekocht en verkocht. Dat betekent: veel werk voor specialisten op het gebied van financiering en hypotheken! Met de opleidingen Wft (Wet financieel toezicht) van IPD zet u de eerste stap naar een carrière in de financiële advisering.

Hypotheekadviseur, opleiding voor 45+
Aan bijna alle huizen die worden verkocht, kleeft een hypotheek. Er is nu echter groot tekort aan personeel dat mag helpen in de hypotheekbemiddeling. Dat mag alleen als iemand voldoende gekwalificeerd is, volgens de normen van de Wet financieel toezicht (Wft). De verplichte diploma’s zijn via IPD snel te halen, al na 14 studieweken. Na twee jaar werkervaring mag u bovendien als zelfstandig hypotheekadviseur aan de slag.

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is de opleiding hypotheekadviseur een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.

Intake en leeftijd
Deze variant van de opleidingen Wft geven we speciaal voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleiding, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar [stuur een e-mail] voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Waarom voor 45-60 jaar?
Iedere volwassene is welkom bij IPD Opleidingen te starten met een opleiding of training. Veel cursisten zijn jonger dan 45 jaar. We merken dat de oudere cursisten een andere begeleiding vragen en dat zij tegen problemen aanlopen die het lastiger maken om aan nieuw werk te komen. Die begeleiding bieden we.

Ook voor werkgevers levert onze benadering voordelen op. Wij krijgen nu al veel vragen vanuit het werkveld om cursisten op te leiden voor specifieke diploma’s en vaardigheden. Werkgevers hebben graag een keuze uit verschillende kandidaten die ongeveer een vergelijkbare achtergrond hebben.

Vakken en lesmateriaal
Hypotheekadviseur wordt u als u 3 Wft-examens heeft behaald:
Wft-adviseur Basis
Wft-adviseur Vermogen
Wft-adviseur Hypothecair Krediet

Wij bieden deze modules mét extra begeleiding nu aan als 1 opleidingstraject. Dat duurt 14 lesweken.

In grote lijnen zijn dit de onderwerpen van de Wft-cursussen. We behandelen precies dezelfde onderwerpen als bij de reguliere Wft-modules.

Wft-adviseur Basis
Inleiding in het vakgebied
Consumentenhuishoudens
Betalen, sparen en beleggen
Consumptief en hypothecair krediet
Verzekeren
De verzekeringsbranche en de juridische kant van verzekeringen
Verzekeringsproducten
Distributie en toezicht
Dienstverlening in de praktijk

Wft-adviseur Vermogen
Wetten, regels en belastingen
Levensverzekeringen
Pensioenen
Vermogensopbouw in zakelijke zin
Beleggen
Adviesvaardigheden en gedrag

Wft-adviseur Hypothecair Krediet
Algemene zaken
Recht
Belastingen
Hypotheekvormen en Nationale Hypotheekgarantie
Verzekeringen
Toekomstvoorzieningen
Professionele dienstverlening
Hypotheekadvisering

Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, krijgt u veel oefenstof in de les.

Examen
Na afloop van iedere module doet u examen bij exameninstituut WFTNIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFTNIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment.

IPD en exameninstituut WFTNIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFTNIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut.

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Vooropleiding
U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding van de Wft. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
520b0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren