Home » PDL en Wft-adviseur Basis (45+)

Opleiding: PDL en Wft-adviseur Basis (45+)

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

12 weken

Bijzonderheden

Exclusief examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

PDL en Wft-adviseur Basis (45+)..............haal de vakdiploma’s loonadministratie en financieel advies!
Als u een vakdiploma haalt in de loonadministratie (PDL) en u vult dit aan met een basisdiploma financieel adviseur (Wft), is uw kans op een (betere) baan enorm groot. Werkgevers zoeken naar personeel met deze combinatie aan vakkennis. Ons speciale opleidingspakket inclusief extra persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat u sterk staat op de arbeidsmarkt. Ook als u al wat langer aan het werk bent!

PDL en Wft-adviseur Basis, opleiding voor 45+
Veel bedrijven die adviseren over financiŽle producten, kunnen met moeite personeel vinden dat beschikt over het verplichte basisdiploma Wft (Wet financieel toezicht). Als u daarnaast het Praktijkdiploma Loonadministratie heeft (PDL), dan weet u ook alles van salarisadministratie en sociale wetgeving. Het hele traject is binnen 12 lesweken af te ronden.

Met deze opleiding haalt u deze diploma’s! U wordt optimaal voorbereid op een aantal deelexamens. Haalt u deze examens, dan heeft u het vakdiploma PDL en het diploma Wft-adviseur Basis binnen.

Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet leert alles over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast leert u over communicatie en organisatiekunde.

Bij Wft leert u de basis van financiŽle advisering. Dit is een verplicht diploma om aan de slag te kunnen bij een organisatie die financieel advies geeft. Na het basisdiploma kunt u snel doorgroeien als adviseur in bijvoorbeeld verzekeringen, kredieten of hypotheken.

Voor oudere werknemers - mťt een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carriŤreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.

Intake en leeftijd
Dit opleidingstraject bieden we aan voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleidingen, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar [stuur een e-mail] voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Waarom voor 45-60 jaar?
Iedere volwassene is welkom bij IPD Opleidingen te starten met een opleiding of training. Veel cursisten zijn jonger dan 45 jaar. We merken dat de oudere cursisten een andere begeleiding vragen en dat zij tegen problemen aanlopen die het lastiger maken om aan nieuw werk te komen. Die begeleiding bieden we.

Ook voor werkgevers levert onze benadering voordelen op. Wij krijgen nu al veel vragen vanuit het werkveld om cursisten op te leiden voor specifieke diploma’s en vaardigheden. Werkgevers hebben graag een keuze uit verschillende kandidaten die ongeveer een vergelijkbare achtergrond hebben.

Vakken en lesmateriaal
De opleiding duurt 12 weken, waarin u verschillende modules volgt:

Loonheffingen (PDL)
Opbouw loonheffing
Fiscaal loon
Heffingskortingen
Organisatie en sociale zekerheid
Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (PDL)
Arbeidsovereenkomsten
Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (PDL)
Personeels- en salarisadministratie
Personeelsbeleid
HRM

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door examenbureaus Stibex of de Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken.

Wft-adviseur Basis
Inleiding in het vakgebied
Consumentenhuishoudens
Betalen, sparen en beleggen
Consumptief en hypothecair krediet
Verzekeren
De verzekeringsbranche en de juridische kant van verzekeringen
Verzekeringsproducten
Distributie en toezicht
Dienstverlening in de praktijk

Examen
Examen Praktijkdiploma Loonadministratie
Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau Stibex of bij de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.

Examen Wft-adviseur Basis
Na afloop van een module doet u examen bij exameninstituut WFTNIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid FinanciŽle Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFTNIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment.

IPD en exameninstituut WFTNIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFTNIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut.

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Vooropleiding
U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
84244 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren