Home » Revit MEP Basis

Opleiding: Revit MEP Basis

Bij: Cadix

Inhoud van de cursus



Wilt u op een hoogwaardige en betrouwbare manier elektrische- en werktuigbouwkundige installaties uitwerken in een Revit model? Moet uw BIM model praktijkgerichte informatie bevatten en wilt u daarnaast uw installaties zo effectief mogelijk afstemmen op de bouwkundige onderleggers? Volg dan onze Revit MEP basiscursus. 

Tijdens deze cursus leert u alle basisfunctionaliteiten van Revit MEP om in 3D te kunnen modelleren, waarbij MEP staat voor Mechanical Electrical Plumbing.

Voor wie is deze Revit MEP basiscursus bedoeld?


Deze MEP cursus is bedoeld voor tekenaars en modelleurs die werkzaam zijn bij onder andere installateurs en installatieadviseurs en met Revit MEP in een virtueel 3D model (willen) gaan modelleren.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?


Tijdens deze Revit MEP cursus leert u op een praktijkgerichte manier te werken met de mogelijkheden binnen Revit MEP voor het ontwerpen, analyseren en modelleren van uw technische installatie op een aangeleverd bouwkundig model. Na afloop van de basiscursus kunt u zelfstandig een project starten en hierin uw installatie modelleren. Op basis van dit model kunt u werktekeningen en hoeveelhedenlijsten genereren.

Tijdens de cursus ontvangt u een praktijkbibliotheek met een brede scala aan Revit families, zodat u direct aan de slag kunt met uw eigen projecten. Daarnaast krijgt u inzicht in de werking van een BIM (3D gebouw model).

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?


Tijdens de Revit MEP basistraining worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • BIM methodiek[li]Projecten opstarten in Revit[li]Schermindeling[li]Navigeren[li]Project browser[li]Stramienlijnen en hoogte niveaus[li]Aanzichten, doorsneden en plattegronden definiëren (views)[li]MEP Systems[li]Connectoren[li]MEP berekeningen (vermogens, hoeveelheden, snelheden, kanaal/leiding afmetingen)[li]E-installaties (van verdeler tot verbruiker)[li]W-installaties[li]Leidingwerk, kanalen, bedrading en kabelgoten[li]Spaces (ruimten in het gebouw koppelen met uw installatie/berekeningen)[li]Annotaties (tags, teksten, maatvoering en symbolen)[li]Tabellen en hoeveelheden genereren[li]Samenstellen van tekeningen[li]Afdrukken[li]Inlezen DWG, IFC en Revit bestanden (bouwkundige onderlegger)[li]Exporteren DWG, PDF en IFC


Welke voorkennis heeft u nodig voor deze cursus?


Om deel te nemen aan deze training is kennis van Revit niet vereist; uw eigen vakkennis is voldoende. Wel is ervaring met Windows vereist en dient u te beschikken over voldoende ruimtelijk inzicht.

Cursusmaterialen en faciliteiten


U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Volgt u deze cursus via Virtual Classroom op uw eigen locatie dan dient u zelf beschikking te hebben over een pc met software. Tijdens de training op één van de cursuslocaties van Cadix maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Één jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy


Als deelnemer van de Revit MEP basistraining krijgt u één jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Dit is het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 1200

Plaatsen / leslocaties

Zwolle,Alkmaar,Utrecht,Zaandam,Rotterdam,Nijmegen,Amsterdam,Virtual Classroom,Eindhoven,Venlo,Den Bosch,Drachten,Groningen,Emmen

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
279bB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren