Home » Bestuursrecht

Opleiding: Bestuursrecht

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursus

De overheid heeft verschillende instrumenten om de samenleving te reguleren. Een groot deel van het bestuursrecht is samengebracht in de Algemene wet bestuursrecht. In deze cursus leert u de Awb kennen en hanteren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- De bestuursrechtelijke begrippen.
In dit deel leert u welke bevoegdheden de overheid heeft en aan welke regels de overheid zich dient te houden. Ook behandelen we met welke spelers binnen het bestuursrecht de burger te maken krijgt.

- De bestuursorganen en hun handelingen.
De besluiten die binnen bestuursorganen kunnen worden genomen, komen aan bod. We behandelen begrippen als belanghebbende, algemeen verbindend voorschrift, handhaving en hoger beroep.


In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u actief aan de slag gaat, heeft u de onderdelen van het bestuursrecht snel onder de knie. Wacht niet langer en start vandaag nog met deze interessante cursus!

Elke dag examen afleggen op 19 locaties in Nederland
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent, inclusief een oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à euro125,-. Als u dit examen succesvol afrondt ontvangt u het officiële diploma Bestuursrecht van de NHA.

100% examengarantie.
Mocht u onverhoopt niet slagen voor het examen, dan bieden wij examengarantie en leiden wij u gratis op voor het herexamen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.
Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 485 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursus

Iedere burger heeft te maken met de overheid en de regels van de overheid. De overheid heeft dan ook vanzelfsprekend meer macht dan burgers. Toch moet de overheid zich ook aan bepaalde regels en wetten houden. Met het volgen van de cursus Bestuursrecht leert u de belangrijkste regels van de bestuursrecht. Ook leert u welke bevoegdheden de overheid heeft en aan welke regels de overheid zich dient te houden.

Burgers die zich niet kunnen vinden in het optreden van de overheid, kunnen hiertegen in beroep gaan. Ze hebben de mogelijkheid om het handelen van de overheid door de rechter te laten toetsen. Ook kunnen ze een klacht indienen of de overheid aansprakelijk stellen voor geleden schade. De algemene regels staan beschreven in het Algemene wet bestuursrecht (Awb). Aan het eind van de cursus kunt u in eigen woorden weergeven welke bestuurshandelingen het bestuursrecht kent. U kunt deze beschrijven en aanwijzen in het Awb. Ook beschrijft u de algemene beginselen van behoorlijk bestuur met het grootste gemak. U weet welke sancties er bestaan en hoe deze ten uitvoer worden gelegd. Bijzonder nuttige informatie als u meer over de juridische wereld wilt weten. Met de inhoud van deze cursus kunt u bijvoorbeeld als juridisch medewerker bij een gemeente of waterschap aan de slag!

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is met recht de beste keuze voor gedisciplineerde mensen die alle aspecten van de verhouding tussen de overheid en de burger willen begrijpen. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel de profit- als non-profitsector.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C66d2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren