Home » Bachelor of Business Administration (BBA) in Fashion

Opleiding: Bachelor of Business Administration (BBA) in Fashion

Bij: TMO Fashion Business School

 

TMO Fashion Business School

Driebergsestraatweg 11
3940 AD DOORN
 

Opleidingsinhoud

TMO is een kleinschalige particuliere hbo fashion business school. Erkend en geaccrediteerd door de overheid. Bovendien is TMO beloond met het predikaat ‘Topopleiding’ en behoort daarmee tot de 9% beste commerciŽle voltijd hbo-opleidingen van Nederland. Iets om trots op te zijn! De opleiding duurt 3,5 jaar en leidt op voor commerciŽle managementfuncties in de internationale modebranche. TMO biedt een breed vakkenpakket; een combinatie van management, marketing, communicatie, mode en persoonlijke ontwikkeling. Naast vakkennis, werk je bij TMO aan real life projecten en lever je een bijdrage aan kennisontwikkeling in samenwerking met de fashionbranche.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma: mbo-4, havo of vwo.

Opleidingsduur

3,5 jaar

Kosten

Klik hier voor meer informatie over het collegegeld ed.
inschrijfgeld (eenmalig) € 180,- collegegelden per semster (half jaar) (de studie duurt 3,5 jaar) €5470,-

Plaatsen / leslocaties

Doorn

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ondernemende manager
Als manager in de fashionbranche word je dagelijks uitgedaagd om antwoord te geven op nieuwe vragen en ontwikkelingen. Hoe blijf je bijvoorbeeld de consument bereiken? Hoe ontwikkel je andere manieren om producten te verkopen? Hoe boor je nieuwe markten aan? Bij ons word je opgeleid tot het soort ondernemende manager dat de modebranche nodig heeft om het verschil te maken.
Inkoper of inkoopmanager

Als inkoper of inkoopmanager kun je werken voor bijvoorbeeld meerdere winkels of voor de tussenhandel. Je bent verantwoordelijk voor o. a. de samenstelling van de collectie, het inkoopbudget en prijsbeleid. Als inkoopmanager geef je vaak leiding aan het inkoopteam. Om inspiratie op te doen, bezoek je modebeurzen en steden: je bent continu bezig met de laatste trends.

Productmanager
De productmanager is verantwoordelijk voor de realisatie van collecties van een merkleverancier of retailer. Van het aansturen van de ontwerpfase totdat de collecties in de winkels liggen. Een groot deel van je werk bestaat uit de inkoop (sourcing) en productievoorbereiding in fabrieken. Je bezoekt hiervoor regelmatig het buitenland.
Salesmanager business-to-business

In de business-to-business-kant van de fashionbranche kun je werken als sales- of accountmanager. Bijvoorbeeld bij een inkoop(retail)combinatie, wholesaler, agentschap of merk. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van de collecties en onderhoudt de contacten met retailers. Je bent veel onderweg, bezoekt de winkels of regelt de verkoop vanuit eigen showrooms. Je beoordeelt wat een collectie sterk of zwak maakt en koppelt dit terug aan het bedrijf waar je werkt.

Retail(concept)manager
De retail (concept)manager zorgt voor krachtige, goed presterende winkelconcepten, die van deze tijd zijn. Je zet een winkelconcept als sterk merk in de markt, bouwt aan de merkidentiteit en zorgt ervoor dat alle onderdelen van de winkel op elkaar afgestemd zijn en elkaar versterken. Met als doel zoveel mogelijk bezoekers en omzet.
(E-)marketingmanager

Als marketingmanager ben je verantwoordelijk voor onder meer het imago van een merk of retailer. Je ontwikkelt en organiseert marketingacties, campagnes en andere communicatie. Met als doel klanten zo goed mogelijk te bereiken en tot actie te bewegen. Omdat consumenten steeds vaker online te vinden zijn, verandert de marketingmanager bij veel bedrijven in e-marketingmanager.
Zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer geef je leiding aan jouw eigen bedrijf. Dat kan een winkelbedrijf met een of meer filialen zijn. Maar je kunt ook een eigen merk, product of dienst opzetten. Je houdt je bezig met het concept maar ook met algemene zaken, financiŽle zaken en personeelsmanagement. Daarnaast regel je vaak de inkoop of productie en streef je naar zo goed mogelijke verkoopresultaten. In deze functie komen heel veel vakgebieden samen.

Overige functies
TMO is een commerciŽle modemanagement opleiding. We leiden je op tot Bachelor of Business Administration (BBA) in Fashion. Door de combinatie van commercie, gedegen modekennis, managementvaardigheden en veel aandacht voor persoonlijkheidsontwikkeling, hebben studenten met het TMO-diploma veel beroepsmogelijkheden. In de fashionbranche maar ook daarbuiten. Denk aan algemene functies in marketing, e-commerce, communicatie of commerciŽle functies in andere branches waar emotie en beleving een grote rol spelen voor de consument.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
252c0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren