Home » Interactieve taalvaardigheden

Opleiding: Interactieve taalvaardigheden

Bij: Summa College

 
 

Inhoud van de cursus

Het doel van deze cursus is het bereiken van taalniveau 3F en het verbeteren van uw eigen taalontwikkeling in relatie tot die van uw doelgroep. In deze cursus bent u Interactief met taal bezig. Op die manier leert u om ontwikkelingsgericht met de kinderen te kunnen werken. Er wordt gestart met een intake d.m.v. TOA (ICE) toetsing, om uw beginniveau vast te stellen.

De cursus omvat 4 modules die elk 10 dagdelen in beslag nemen. Elk dagdeel duurt 2,5 uur.

Lezen, luisteren en interactieve taalvaardigheden
Spreken en gesprekken en interactieve taalvaardigheden
Schrijven en taalverzorging en interactieve taalvaardigheden
Interactieve taalvaardigheden (alleen toegankelijk voor degenen die alle taaldomeinen op 3F hebben. Deze module is daarom los te volgen.)
Afhankelijk van de uitkomst van de TOA toetsing duurt de cursus maximaal 30 weken. Module 4 kan separaat gevolgd worden (zie hierboven) en duurt 10 weken. Daarnaast moet u rekening houden met 1 tot 2 uur zelfstudie per week. Afhankelijk van het taaldomein kan dit bestaan uit oefenen aan de computer, luisteroefeningen doen of filmopnames maken van de gesprekken die voert. Er is online begeleiding van de docent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Taalcursus voor werknemers in de welzijnssector met een taalniveau van minimaal 2F.

Via de verlichte intake wordt vastgesteld of de deelnemer voldoet aan een taalniveau tussen 1F en 2F.

Een groep bestaat uit minimaal 15 tot maximaal 20 personen via open inschrijving. Als ht in-company wordt gegeven is dit in overleg.

Inschrijving vindt plaats via werkgevers of op basis van open inschrijving. Een cursus gaat van start indien een groep gevuld is of op maatwerk basis.

Duur van de cursus

40 Dagdelen

Kosten van de cursus

€ 250,- per module per persoon exclusief boekengeld (maximaal € 80,- afhankelijk van het aantal modules). De verplichte intaken kost € 150,-. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Studiemateriaal: Eigen uitgave taalvaardigheid in combinatie met de taaltraining VVE van Sardes. Verder de methode Nederlands van Uitgeverij Deviant en een eigen reader taaldidactiek en interactievaardigheden.

€ 150,- verplichte intake.

Plaatsen / leslocaties

Eindhoven

Algemene informatie over de cursus

Taalcursus voor werknemers in de welzijnssector met een taalniveau van minimaal 2F. Doel van deze cursus is het bereiken van taalniveau 3F en het verbeten van de eigen taalontwikkeling in relatie tot de doelgroep. Interactief met taal bezig zijn om ontwikkelingsgericht met de kinderen te kunnen werken.

Naar deze cursus wordt gerefereerd in de Kieswijzer G37 onder taalcursussen. Vanuit gemeentes kan daarom subsidie voor deze scholing verkregen worden. Zie hiervoor de website van Uitgeverij Sardes voor de Kieswijzer Taalcursussen, zie vermelding bij de cursus Taal op Niveau.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4dE86 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren