Home » How2-seminar: Een datalek, wat nu?

Opleiding: How2-seminar: Een datalek, wat nu?

Bij: Rendement Uitgeverij

 

Rendement Uitgeverij

Conradstraat 38
3003 LA ROTTERDAM
 

Inhoud van de cursus

Privacy staat momenteel in het brandpunt van de belangstelling en is onderwerp van een levendig publiek debat. De krant staat dagelijks vol met berichten over gehackte of gelekte persoonsgegevens. De schade kan groot zijn als organisaties de bescherming van persoonsgegevens onvoldoende serieus nemen, zowel financieel als qua reputatie. De vernieuwde privacywetgeving geeft toezichthouders meer macht en de maximale boetes zijn flink verhoogd (€ 20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet). Privacy is een boardroom topic, iets waar iedere organisatie zich zorgen over zou moeten maken.

U krijgt een helder inzicht in de risico’s, veel voorkomende valkuilen en praktische handreikingen voor oplossingen. De regels waaraan u moet voldoen worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Vanzelfsprekend krijgt u ook een gedegen overzicht van de bestaande en nieuwe privacywetgeving.

Relevante wetgeving
Wet bescherming persoonsgegevens
Cookiewetgeving
Europese privacyverordening

Gevolgen van de wetgeving
Meldplicht
Bewaarplicht
Boetebeleid
Afspraken met bewerkers

Datalekken
Wat is een datalek?
Wanneer melden?
Wanneer melden aan getroffen personen?
Hoe melden?

Voorbereiden op de meldplicht
Organisatorische maatregelen
Technische maatregelen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

n.v.t.

Duur van de cursus

1 dag van 12:30 - 16:30 uur

Kosten van de cursus

€ 195

Bijzonderheden

Betaling geschiedt voorafgaand aan de training. U kunt gratis annuleren tot vier weken voor de training. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen. Heeft u zich ingeschreven en wilt u uw deelname aan de training doorschuiven naar een volgende datum, dan brengen wij € 25 doorschuifkosten in rekening.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

De vraag is niet óf uw organisatie te maken krijgt met een datalek, maar wannéér. Een hack van de website, een verloren smartphone of een gestolen computer zijn allemaal voorbeelden van mogelijke datalekken waarbij de klok begint te tikken. U moet het immers binnen 72 uur melden bij de toezichthouder en misschien zelfs aan de personen van wie de gegevens zijn gelekt. Op het niet (tijdig) melden staan hoge boetes. Maar hoe zorgt u dat uw organisatie hier klaar voor is?

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7c5c3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren