Home » How2-seminar: Bestuurdersaansprakelijkheid

Opleiding: How2-seminar: Bestuurdersaansprakelijkheid

Bij: Rendement Uitgeverij

 

Rendement Uitgeverij

Conradstraat 38
3003 LA ROTTERDAM
 

Inhoud van de cursus

De non-profit sector is gigantisch. Zij omvat niet alleen stichtingen met een ideŽel doel, maar ook overheidsstichtingen (bijvoorbeeld musea) en voor een tijdelijk doel in het leven geroepen organisaties (festivals, sport- en cultuurevenementen). Onder de non-profitsector valt ook de semipublieke sector (onder andere zorg, onderwijs, cultuur en woningcorporaties), waarin overheidstaken zijn ondergebracht. De geschatte omvang van geldstromen in de semipublieke sector bedraagt momenteel circa € 140 miljard.

Dit How2-seminar heeft een praktische insteek. Het doel is niet om u onder te dompelen in alle juridische ins en outs van bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheid, maar om u van de juiste antennes te voorzien om aansprakelijkheid te zien aankomen en te voorkomen. Het cursusmateriaal bevat vele do’s and don'ts en tips & tricks. Tevens ontvangt u een aantal concrete checklists ter voorkoming van aansprakelijkheid. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan non-profitorganisaties die in financieel zwaar weer verkeren, bijvoorbeeld door teruglopende inkomsten en subsidies.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

n.v.t.

Duur van de cursus

1 dag van 12:30 - 16:30 uur

Kosten van de cursus

€ 195

Bijzonderheden

Betaling geschiedt voorafgaand aan de training. U kunt gratis annuleren tot vier weken voor de training. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen. Heeft u zich ingeschreven en wilt u uw deelname aan de training doorschuiven naar een volgende datum, dan brengen wij € 25 doorschuifkosten in rekening.

Plaatsen / leslocaties

Hilversum

Algemene informatie over de cursus

De recente schandalen in de semipublieke sector (Meavita, Vestia en ROC Leiden) hebben geleid tot verscherpte aansprakelijkheidswetgeving voor bestuurders- en toezichthouders in de non-profitsector. Bestuurs- en toezichthoudende functies bij non-profitinstellingen waren lange tijd (soms zelfs onbetaalde) erebaantjes, zonder noemenswaardig risico. Die tijd ligt voorgoed achter ons: na invoering van de nieuwe wetgeving ligt aansprakelijkheid meer dan ooit op de loer. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de (verhoogde) risico’s!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D74e4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren