Home » Belastingcontrole

Opleiding: Belastingcontrole

Bij: Rendement Uitgeverij

 

Rendement Uitgeverij

Conradstraat 38
3003 LA ROTTERDAM
 

Inhoud van de cursus

• Rechten en plichten bij een belastingcontrole: Mag de inspecteur het bedrijfsgebouw of de woning tegen de wil van de ondernemer betreden? Wat zijn de consequenties van weigeren? Mag de inspecteur de computer inzien en digitale kopieŽn maken? Hoe kan de ondernemer zich hiertegen verweren? Hoe zit het met de onherroepelijke informatie beschikking? Hoe zit het met het ( informeel) verschoningsrecht? Mag de inspecteur bij de bank of notaris rondneuzen? Hoe zit het met fishings expeditions? Mag de inspecteur vragen stellen aan personeelsleden, familieleden etc.?
• Eisen aan de administratieplicht: Aan welke eisen moet de administratie voldoen? Hoe lang moet u stukken bewaren? Kunt u hierover afspraken maken? Mag de inspecteur de correcties over een jaar extrapoleren naar andere jaren? Hoe werken de beginselen van behoorlijk bestuur? Hoe werken het gelijkheidsbeginsel, vertrouwensbeginsel en zorgvuldigheidsbeginsel uit op de controle?
• Horizontaal toezicht, convenanten, afspraken: Horizontaal toezicht is gebaseerd op wederzijds vertrouwen tussen belastingplichtigen en de Belastingdienst. In plaats van controle achteraf is er afstemming vooraf. Met name wordt ingegaan op de vraag hoe u in aanmerking komt voor Horizontaal Toezicht en de voordelen (zekerheid, snelheid verminderd toezicht) hiervan. Daarnaast wordt aangegeven welke afspraken u met de controleur kunt maken om de controle soepel te laten verlopen.

• Bewijslastverdeling en de omkering van de bewijslast: Mag de inspecteur zomaar omzet bijtellen? Kan de ondernemer volstaan met de opmerking dat hij niets verzwegen heeft? Wat zijn de consequenties van de omkering en wat moet je doen om dit te voorkomen? Wanneer doet de omkering zich voor? Hoe bouw je een zaak op? Hoe zit het met de stelplicht?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

n.v.t.

Duur van de cursus

1 dag van 9:30 - 16:00 uur

Kosten van de cursus

€ 645
Inclusief: koffie/thee, uitgebreide lunch, cursusmateriaal
Exclusief: BTW, reis- en parkeerkosten

Bijzonderheden

Betaling geschiedt voorafgaand aan de training. U kunt gratis annuleren tot vier weken voor de training. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen. Heeft u zich ingeschreven en wilt u uw deelname aan de training doorschuiven naar een volgende datum, dan brengen wij € 95 doorschuifkosten in rekening.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Veel bedrijven zien met angst en beven een belastingcontrole door de fiscus tegemoet. Niet omdat zij met opzet de aangiften verkeerd invullen, maar omdat zij bang zijn dat er – door alle ingewikkelde fiscale regeltjes – per ongeluk fouten zijn gemaakt. En op een hoge naheffing of boete zit natuurlijk niemand te wachten. De training Belastingcontrole bereidt u optimaal voor op een belastingcontrole en de omgang met de controleur.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
90E9F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren