Home » MBO Allround Operationeel Technicus niveau 4

Opleiding: MBO Allround Operationeel Technicus niveau 4

Bij: NCOI Opleidingen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 18 deelnemers

Kosten

3090 euro
Prijs is excl. eventuele BTW en overige bijkomende kosten zoals examens, materiaal, arrangementskosten etc.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met de opleiding MBO Allround Operationeel Technicus niveau 4 wordt u op het hoogst erkende MBO-niveau opgeleid. U leert veel over productieprocessen en onderhoud van installaties. Onze praktijkgerichte opleiding zorgt ervoor dat u dit direct kunt toepassen in uw dagelijks werk. U wordt begeleid door docenten die veel praktijkervaring hebben. Zij weten precies wat belangrijk is en hoe dat toegepast kan worden. Wanneer u geen relevante werkomgeving heeft, dan kan het Stage Instituut van NCOI u helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende opleiding MBO Allround Operationeel Technicus niveau 4 van NCOI behaalt u het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.U wordt opgeleid voor het officiŽle diploma 'MBO Allround Operationeel Technicus niveau 4'. Het programma bestaat uit 5 beroepsgerichte modules (6 avonden of 3 dagen), een keuzeprogramma (6 avonden of 3 dagen), een module Studiebegeleiding (6 bijeenkomsten van 3 uur) en een stageprogramma (uw werkplek of een stage). We begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. U kunt van ons dan ook een professionele aanpak verwachten. Wij werken met ervaren praktijkdocenten. Alle ballast in de opleiding laten we achterwege, zodat u direct doelgericht naar het diploma toewerkt.

Beroepsgerichte modules


Operationele techniek


(6 bijeenkomsten)
  • Wat is operationele techniek?[li]Toepassingen van operationele techniek[li]Technische installaties[li]Bedienen en bewaken van processen[li]Meet- en regelsystemen[li]Werken met schema's en handleidingen[li]Opstellen van onderhoudsschema's[li]Normen en afwijkingen


Managen en coŲrdineren


(6 bijeenkomsten)
  • Voorbereiden van werkzaamheden[li]Plannen en organiseren[li]Van ontwerp naar uitvoering[li]Begeleiden en aansturen van collega's[li]Samenwerken en coŲrdineren[li]Controleren van werkzaamheden[li]Lastige situaties op de werkvloer[li]Oplossen van problemen


Procesmanagement


(6 bijeenkomsten)
  • Wat zijn processen?[li]Inzicht in bedrijfsprocessen[li]Processtroomschema's maken[li]Problemen herkennen en oplossen[li]Processen, doorlooptijden en omsteltijden[li]Relatie processen en kwaliteitszorg[li]Processen bewaken[li]Kritische prestatie-indicatoren (KPI's)


Technisch onderhoud en service


(6 bijeenkomsten)
  • Klant- en servicegericht werken[li]Onderhoudswerkzaamheden plannen en organiseren[li]Onderhoudslogistiek[li]Verstoringen van werkprocessen[li]Installatie veiligstellen en uit bedrijf nemen[li]Technische onderhoudswerkzaamheden[li]Bijzondere werkomgevingen[li]Servicerapporten[li]Service levels en onderhoudscontracten


Onderhouden, reviseren en modificeren


(6 bijeenkomsten)
  • Testen, meten en rapporteren[li]Periodiek onderhoud[li]Onderhoudsvoorschriften en -schema's[li]Aansprakelijkheid en garantie[li]Upgrades, revisie en verbetering[li]Herstellen, upgraden of vervangen[li]Kosteneffectief onderhoud[li]FinanciŽle aspecten van onderhoud
U volgt naast deze 5 beroepsmodules ook een keuzeprogramma van 6 bijeenkomsten. Dit programma is een verdieping of verbreding van uw beroepsgerichte modules. U kiest een van onderstaande programma's:

Innovatief en servicegericht werken


(6 bijeenkomsten)
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4[li]Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening geschikt voor niveau 4[li]Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)


Innovatie en duurzaamheid


(6 bijeenkomsten)
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4[li]Duurzaamheid in het beroep D[li]Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)


Taal en rekenen


Om een erkend diploma MBO-niveau 4 te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald niveau van taal- en rekenvaardigheden geldt. U maakt daarom tijdens uw opleiding diverse examens op het gebied van taal en rekenen om aan te tonen dat u dit niveau beheerst. Zie MBO College voor meer informatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C5A09 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren