Home » Decentralisatie Binnen het Sociaal Domein

Opleiding: Decentralisatie Binnen het Sociaal Domein

Bij: Markus Verbeek Praehep

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 12 deelnemers

Kosten

799 euro
Prijs is exclusief eventuele BTW, examenkosten, materiaalkosten etc.

Bijzonderheden

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname 'Decentralisatie binnen het Sociaal Domein' van Markus Verbeek Praehep.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De decentralisaties op het gebied van de jeugdzorg, de uitvoering van de nieuwe Wmo en de Participatiewet brengen ingrijpende financiŽle gevolgen met zich mee. De financiŽle middelen die aan gemeenten ter beschikking worden gesteld zijn beperkt. Als beleidsadviseur of projectmedewerker binnen het sociaal domein wil je inzicht in de financiŽle gevolgen die deze extra taken voor gemeenten met zich meebrengen. De financiŽle stromen raken immers alle betrokken budgetten. Wat betekent dit precies voor de planning en controlcyclus? Wat zijn de mogelijkheden en risico's rondom het ontschotten van de decentralisatiebudgetten? En welke gevolgen heeft dit voor de werkprocessen en de administratieve organisatie? Daarover gaat deze training.Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Decentralisatie binnen het sociaal domein[li]FinanciŽle gevolgen van de decentralisaties[li]Theoretisch kader waaraan de verwerking van de financiŽle gevolgen moeten voldoen[li]Effecten van de decentralisaties op de planning en controlcyclus[li]Nieuwe taken en de financiŽle verantwoording daarvan[li]Mogelijkheden en risico's van het ontschotten van de decentralisatiebudgetten[li]Werkprocessen en de administratieve organisatie[li]Btw-aspecten die een rol kunnen spelen bij samenwerkingsverbanden of uitbestedingsvraagstukken[li]Wijze van inkoop versus aanbesteding bij het aangaan van contracten met derden[li]FinanciŽle risico's binnen de nieuwe taakvelden

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6249A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren