Home » Sport - Fysieke Training in de (top)Sport

Opleiding: Sport - Fysieke Training in de (top)Sport

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Veel sporten vragen om een verscheidenheid aan bewegingsvormen zoals bv. aanzetten, afremmen, sprinten, wenden, keren, draaien, springen, schieten of stoten. Dit zijn allemaal acties waarbij men (het eigen lichaam) moet versnellen. Als fysieke trainer is het belangrijkste doel dan ook om sporters explosiever te maken, wat gedaan wordt middels vermogenstraining. Dit type training legt de nadruk op kracht in combinatie met snelheid. De Olympische halter is uitermate geschikt om het vermogen te vergroten. Deelbewegingen uit het Olympisch gewichtheffen staan dan ook centraal in deze cursus.

De 2-daagse specialisatie fysieke training (top)sport richt zich op zowel individuele als teamsporten, zoals spelsport, vechtsport en atletiek.
Tijdens deze praktijkgerichte cursus wordt kennis gemaakt met de Olympische halter (vrije halter training) en krijgt men oefeningen aangeboden waarbij versnellen centraal staat. Deze vermogensgerichte training maakt sporters explosiever en het verbetert de neuromusculaire aansturing. Dit laatste houdt in dat er geen geļsoleerde spieren worden getraind, maar dat de spieren in het lichaam optimaal leren samenwerken, wat van groot belang is tijdens het sporten. De vertaalslag naar de sportpraktijk is dan ook groot.

Naast vrije haltertraining zal er aandacht zijn voor de specifieke sportsetting. Ook hier zullen trainingsvormen worden aangeboden die het accent leggen op het ontwikkelingen van explosiviteit en vermogen. Tijdens de 2-daagse cursus zal onder andere een uitgebreid sprongprotocol worden behandeld, die een opbouw kent van kracht en balans naar explosiviteit en vermogen.

Kijk voor de actuele cursusdata op www.start2move.nl/opleidingsagenda-1

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De cursusmaterialen, het certificaat Fysieke Training in de (top)Sport en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Bijzonderheden

Na afloop van deze cursus ontvangen de cursisten het certificaat Fysieke Training in de (top)Sport en 4 Atletiekunie licentiepunten.

Plaatsen / leslocaties

Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Deze praktijkgerichte specialisatie is in het bijzonder geschikt voor trainers en sporters die ervaring willen opdoen op het gebied van fysieke training in de (top)sport, waarbij het ontwikkelen van explosiviteit en vermogen centraal staan. De cursus Fysieke Training in de (top)Sport is erkend door de Atletiekunie. Aan het eind van deze cursus ontvangt de cursist 4 Atletiekunie licentiepunten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D8036 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren