Home » Basis timmeren

Opleiding: Basis timmeren

Bij: Bouwmensen Deventer

 
 

Inhoud van de cursus

De B.B.L (=beroeps-begeleidende- leerweg) bestaat uit een combinatie van leren en werken. Vier dagen per week werk je op de bouwplaats, een dag per week volg je de theorie op de Technicampus door Aventus, het regionaal-opleidings- centrum Je hebt een leer- en arbeidsovereenkomst met het opleidingsbedrijf.

De B.O.L. ( = beroeps –opleidende- leerweg ) bestaat uit een combinatie van leren en stage. Je volgt minimaal 13 uur per week theorie en loopt 13 uur stage bij het opleidingsbedrijf of op een bouwplaats.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst maar een stage overeenkomst.

Startende deelnemers in de BBL
Bouwmensen Deventer-Raalte–Zutphen bied je:
werkkleding
werkschoenen
cursus bouwveiligheid
persoonlijke beschermingsmiddelen
Met flinke korting professioneel gereedschap
Cursus VCA
Gedegen opleiding door professionals

Startende leerlingen in de BOL vallen onder verantwoording van het Aventus. Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen is de praktijk biedende organisatie. Zij regelt de stageplekken en de stagevergoedingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt minimaal een VMBO 2 diploma nodig om in te stromen in de BBL 2 of BOL 2 opleiding timmeren. Je volgt eerst een assessment ( dat is een testweek) er wordt een intakegesprek gehouden waarin bepaald wordt of je toegelaten kunt worden. Omdat je bij deze opleiding moet werken, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Duur van de cursus

2 jaar

Bijzonderheden

Je kunt verder leren in een van de opleidingen op niveau 3: Allround Timmerman, Je kunt dan kiezen voor allround timmerman- restauratie, -Bouw en werkplaats of nieuwbouw. In deze opleiding werk je toe naar zelfstandigheid. Je kunt deze opleiding volgen in de BBL 3 of BOL 3.

Plaatsen / leslocaties

Deventer

Algemene informatie over de cursus

Als timmerman kun je in de bouw op vele gebieden werkzaam zijn. In de nieuwbouw, onderhoud of renovatie. Ook zijn in deze regio veel aannemers actief in de agrarische sector met de bouw van stallen en schuren. In een timmeropleiding zitten verschillende vakonderdelen. Betonwerk, Uitzetten en stellen, Dakwerk, Gevelbekleding maar ook bv machinale houtbewerking. Er wordt steedsw meer “prefab”gebouwd, dat wil zeggen,. Heel veel onderdelen van een bouwwerk komen kant en klaar uit de fabriek en moeten op de bouwplaat gemonteerd worden. Je gebruikt machines en handgereedschappen. Je doet veel werk dat een voorbereiding is voor het werk van bijvoorbeeld metselaar en schilder. Daar werk je ook veel mee samen. Je kunt werk vinden bij aannemers- en timmerbedrijven. Je werkt op locatie en dat betekent dat je moet reizen naar bouwprojecten.

Als je handig bent, graag aan het eind van de dag ziet wat je gedaan hebt en met anderen kunt samenwerken is dit misschien iets voor jou. Daarnaast eist dit beroep technisch en ruimtelijk inzicht en aandacht voor de veiligheid van jou en de anderen. Je kunt bij particulieren in huis werken of in bedrijven en het is ook daarom belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met materialen en gereedschap. Opruimen na het werk en zorgen voor je gereedschap is ook een van je taken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
67C12 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren