Home » Basis metselen

Opleiding: Basis metselen

Bij: Bouwmensen Deventer

 
 

Inhoud van de cursus

De BBL (Beroeps-Begeleidende-Leerweg) bestaat uit een combinatie van leren en werken. Vier dagen per week werkt men in de praktijk op de bouwplaats, een dag per week volg je theorielessen van Aventus op de Technicampus. Je hebt een leer en arbeidsovereenkomst met het opleidingsbedrijf.

De B.O.L. (= beroeps –opleidende- leerweg ) bestaat uit een combinatie van leren en stage. Je volgt minimaal 13 uur per week theorie en loopt 13 uur stage bij het opleidingsbedrijf of op een bouwplaats.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst maar een stage overeenkomst.

Startende deelnemers in de BBL
Bouwmensen Deventer-Raalte–Zutphen bied je:
werkkleding
werkschoenen
cursus bouwveiligheid
persoonlijke beschermingsmiddelen
Met flinke korting professioneel gereedschap
Cursus VCA
Gedegen opleiding door professionals

Startende leerlingen in de BOL vallen onder verantwoording van het Aventus. Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen is de praktijk biedende organisatie. Zij regelt de stageplekken en de stagevergoedingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt minimaal een VMBO 2 diploma nodig om in te stromen in de BBL 2 of BOL 2 opleiding metselen. Je volgt eerst een assessment ( dat is een testweek) er wordt een intakegesprek gehouden waarin bepaald wordt of je toegelaten kunt worden. Omdat je bij deze opleiding moet werken, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Duur van de cursus

2 jaar

Bijzonderheden

Diploma en het vervolg naar Allround metselen.
Je kunt na diplomering verder leren in een van de opleidingen op niveau 3: Allround metselen. Je kunt dan kiezen voor allround metselaar- onderhoud en restauratie of nieuwbouw. In deze opleiding werk je toe naar zelfstandigheid. Je kunt deze opleiding volgen in de BBL 3 of BOL 3.

Plaatsen / leslocaties

Deventer

Algemene informatie over de cursus

Vakkundige metselaars zijn onmisbaar in de bouw. Tijdens de opleiding metselaar leer je alles over de verschillende steensoorten, lijmen en species. Ook leer je de diverse metselverbanden en de vaardigheid om mooie rechte en vlakke muren te metselen. De opleiding duurt minimaal twee jaar, wil je een echte allround vakman worden kun je na de basis opleiding metselen verder met een allround opleiding. Dan leer je o.a bogen metselen, tegelwerk maken en stukadoren. Je werkt 4 dagen per week op de bouwplaats en gaat een dag per week naar school.

Het is in dit vak belangrijk dat je handig bent, een goed inzicht hebt en dat je goed met andere mensen kunt samenwerken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
DeD66 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren