Home » Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Opleiding: Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusDe cursus bestaat uit de 4 volgende modules:

1. Bedrijfsadministratie (niveau 5)
Je leert zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Je leert daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem.

2. Kostencalculatie (niveau 5)
Je leert o.a. over kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken ten behoeve van het financiële bestuur van een organisatie. Daarnaast kun je na het volgen van deze module diverse kostencalculaties maken.

3. Financiering (niveau 5)
Je leert de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen en een investeringsselectie te maken. Ook leer je over verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen. Hierdoor leer je berekeningen te maken, een jaarrekening te beoordelen en overzichten te maken ten behoeve van interne en externe verslaggeving.

4. Belastingwetgeving (niveau 5)
Na het volgen van deze module ken je de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op loonbelasting, de Wet op inkomstenbelasting en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers.

Het officieel erkende MBA-diploma wordt veel gevraagd in personeelsadvertenties. Dankzij deze populaire cursus op hbo-5 niveau toon je aan de vereiste kennis te bezitten en een waardevolle kracht voor elke organisatie te kunnen zijn.

Je kunt doorlopend officieel examen doen (op een examenlocatie bij jou in de buurt).
Je kunt je voor de examens aanmelden bij:

Associatie voor Examinering.


Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon www.associatie.nl

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger)

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur
10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.Studietijd
Per les moet je rekenen op 10 uur.Vooropleiding
Voor deze cursus is geen ?speciale vooropleiding vereist.Leerboeken
Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang
zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.Ringband
Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.Vragen?
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al jouw vragen naar: e-mail.

Studeer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de cursus Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) compleet in één zending thuis. Zo kun je jouw eigen studietempo bepalen. Je bepaalt ook zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!Persoonlijke begeleiding via internet
Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!Studieleiding
Dhr. J. Jetten
Dhr. S. Rost
Dhr. R. RubensDirect contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 279 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusMBA-opleiding in 10 maanden: volg de cursus Moderne bedrijfsadministratie

Miljoenentransacties of een overboeking van een paar euro: organisaties steunen op een transparante administratie. In de cursus Moderne bedrijfsadministratie (MBA) leer je een administratie opzetten en beheren.

Ouderwetse boekhouder of moderne manager?
Wat is bedrijfsadministratie? Schoenendozen met bonnetjes archiveren? Daarvoor vragen organisaties geen opleiding. Wat dan wel?

In de opleiding Moderne bedrijfsadministratie leer je:

De ins en outs van boekhoudsystemen kennen
Geld- en goederenstromen inzichtelijk maken
Welke eisen organisaties aan administratie stellen

Je leert op managementniveau keuzes maken. Voor grote en kleine bedrijven.Rechten en plichten
De administratie moet op orde zijn. Waarom? Een deugdelijke administratie is het fundament onder beslissingen van het management. En wat gebeurt er als een administratie niet voldoet aan de eisen die bijvoorbeeld de Belastingdienst stelt?

Van kosten bewaken tot investeringsselecties maken. Het hoort bij de taken van een mba-er. Bedrijven vragen in vacatures deskundig personeel met een MBA-diploma.Weet wat er speelt
Welke soorten eigen en vreemd vermogen heeft een organisatie en wat is er daarnaast nodig? In de cursus Moderne bedrijfsadministratie leer je de vermogensbehoefte van een organisatie bepalen. Bereken de behoefte en doe er verslag van.

Leer jaarrekeningen lezen, zodat je in één oogopslag weet wat er speelt in een organisatie. Leer de kleine lettertjes lezen waar anderen overheen lezen.Financieel manager
Je mag jezelf financieel manager noemen en je inschrijven in het officiële Register Financieel Management als je drie diploma's behaalt.

Met deze drie diploma's ben je financieel manager:

Associatie-diploma Financiële Managementrapportage (FMR)
Associatie-diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Associatie-diploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

Wat betekent de term financieel manager? Het betekent dat je aantoonbaar alles in huis hebt voor het financiële management van kleine en middelgrote organisaties.MBA deeltijd

De cursus Moderne bedrijfsadministratie MBA is een zelfstudie-cursus. Bepaal je eigen tempo. Bij een gemiddeld studietempo bereidt de cursus je in 10 maanden voor op het mba-examen.Mba-diploma in 10 maanden
Bepaal zelf het moment waarop je examen doet voor het officieel erkende diploma bij de Associatie voor Examinering. Al het huiswerk ingezonden en gemiddeld een voldoende gehaald? Dan kun je ook een getuigschrift aanvragen.

Volg de cursus Moderne bedrijfsadministratie (MBA) en breng je carrière in een stroomversnelling.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E0844 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren