Home » Mode Adviseur

Opleiding: Mode Adviseur

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusInleiding in de modebranche
We gaan van start met algemene kennis over de modebranche, ontwerpers, geschiedenis van de mode, merken en modehuizen. Vervolgens krijgt u inzicht in het complete traject van fabrikant naar de consument.

Verkopen in de mode-detailhandel
Het werk van de verkoopadviseur in de mode is afwisselend. Elke dag nieuwe mensen over de vloer, altijd op de hoogte zijn van de laatste mode, mensen helpen de juiste keuze te maken. Dat geeft een goed gevoel.

Het verkoopadvies begint met een goede openingszin, zodat de klant niet zegt "ik kijk maar even rond". Vervolgens leert u middels gerichte keuzevragen het juiste product voor uw klant te vinden. En natuurlijk is het belangrijk dat u leert hoe u de klant over de streep kunt trekken. Daarna is het tijd voor bijverkoop van de juiste accessoires. En mocht er achteraf iets niet naar tevredenheid zijn verlopen, dan leert u hoe een klacht goed dient te worden opgelost.

Assortimentskennis
Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
 • Pasvormen en maten
 • Textiel: natuurlijke materialen, kunstmatige materialen, leer en bont
 • Garens, weven, breien
 • Veredelen, decoraties en onderhoud
 • Etikettering
 • Kleur, kleurencirkel en kleurenpaspoort
 • Kleding voor de vrouw
 • Kleding voor de man
 • Kleding voor kinderen
 • Kleding die gebreid is
 • JeansDe compleet in kleur uitgevoerde cursus bezorgt u de vereiste kennis, waardoor uw kansen groeien op een baan of promotie in de modebranche. De grote assortimentskennis in combinatie met de commerciële vaardigheden die u gaat opdoen zijn een goede investering in uw toekomst!


U kunt examen afleggen voor het Officiële NHA instituutsdiploma.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld een voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!  

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur studietijd.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.  

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.  

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren. 

Vragen? 
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.  

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Modeadviseur in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. De studie is perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. H. de Jong-Hendriks

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 274 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusIn Nederland werken meer dan 100.000 mensen in de modebranche. Dit betekent dat er goede kansen bestaan op een mooie baan, zowel fulltime als parttime. Zo'n kans wordt sterk vergroot wanneer u in het bezit bent van het diploma Modeadviseur, het bewijs dat u beschikt over de vereiste kennis. Kledingzaken hechten immers grote waarde aan goed opgeleid personeel.

Meer kennis van zaken betekent automatisch ook meer plezier in het werk. Om deze reden is deze cursus ook ideaal als opfriscursus wanneer u reeds als modeadviseur werkzaam bent. Het werk van een modeadviseur is afwisselend en veelzijdig.

Deze praktijkgerichte cursus is bijzonder prettig om te volgen. U herkent de situaties en de theorie die in de lessen wordt weergegeven heel snel. Immers niet alleen de productkennis wordt uitvoerig behandeld, maar ook de advisering van de klant (verkooptechnieken) komt uitgebreid aan bod. Deze cursus is ontwikkeld aan de hand van adviezen van deskundigen uit de branche.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F6AdE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren