Home » Massage

Opleiding: Massage

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursus

Theorie en praktijk
In deze cursus wisselen theorie en praktijk elkaar af. Het accent ligt natuurlijk op de praktische vaardigheden. Alle stappen worden herkenbaar en interessant voor u beschreven en de technieken worden praktisch afgebeeld middels duidelijke kleuren fotoseries.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
 • Algemene inleiding, praktische zaken, positionering en inspectie/palpatie,
 • Geschiedenis, massage nu, ademafstemming, schudden/pulsing, consensusHuid en bindweefsel
 • Technieken,extra punten van aandacht en effecten
 • Gebruik van tussenstof, soorten olie, rug-strijkingen, frotteren, anatomie en spieren.
 • Nekstrijkingen, vierstreek, naar het hart toe? Hoofdpijn, soorten strijkingen.
 • Ontspanningsmassage aan de rug, soorten knedingen en effecten.
 • Fricties, tapotements, hakken
 • Sederende en activerende massage, het effect van massage bij stress.
 • Massage van nek en gezicht, effleurages, extra contra indicaties.
 • Massage hoofdhuid, losrollen nek, petrisages, ogen en oren,
 • Anatomie van de nek, gezichtsmassage en verdeling in drie zones,
 • Achter- en bovenzijde been, effleurages, petrisages, frotteren
 • Extra technieken voorzijde en achterzijde been, fricties, anatomie van het been,
 • Opbouw van een massage, behandeldoel, intakegesprek,
 • Een totale lichaamsmassage,
 • Indiase massage, Chinese massage, Yin en Yang, drukpunten, de praktijk,
 • Anatomie van gewrichten, tractie, oscillatie,
 • De unieke samenhang binnen ons lichaam,
 • Massage van de voet, de hand, de buik. Een goed begrip van intimiteit,
 • Een totaal behandelplan.

Om een goede massage uit te kunnen voeren, behandelen we telkens eerst een stukje theorie. Vervolgens wordt deze theorie meteen omgezet in praktische oefeningen. Vanaf het begin van de cursus gaat u aan de slag met masseren. Dit werkt enorm stimulerend!

Inclusief 8 instructiefilms op DVD
Bij de cursus ontvangt u een unieke DVD met daarop 8 instructiefilms. Deze films laten de handelingen die in de oefenstof al stap-voor-stap middels foto's worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden. Dit maakt deze populaire cursus extra compleet!!

Tegen betaling van euro 19 kunt u het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus Massage kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusCursusduur
6 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Massage bestaat uit 24 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus.

Vooropleiding
Voor deze cursus Massage heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: e-mail.Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe hobby lessen in huis waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobby Massage bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus Massage perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Massage kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
Na elke les kunt u uw kennis testen aan de hand van oefeningen en kunt u vragen stellen aan uw persoonlijke docent, via post of internet. Hij helpt u bij al uw vragen en draagt zorg voor een prettige en persoonlijke begeleiding. De cursus vormt een prachtig geļllustreerd, tijdloos naslagwerk waarvan u al geniet als u er alleen maar in bladert. Hier gaat u een leven lang plezier aan beleven!

Cursusleiding
Mevr. H. van Dam-Kok.

Direct contact met andere cursisten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met andere studiegenoten die ook de cursus massage volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze hobbycursus massage extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 180 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusLeer masseren op een effectieve manier
Met de kunst van het masseren in de vingers wordt uw leven en dat van anderen verrijkt. Warmte, rust, ontspanning en plezier komen op uw pad. U heeft zelf vast al eens eerder kennis gemaakt met het heilzame gevoel van een massage.

Een weldaad voor het lichaam en een rustmoment voor de geest. Middels de praktische cursus Massage leert u stap voor stap de kunst van het masseren. Mooi cursusmateriaal met heldere teksten en duidelijke foto's zal u daarin begeleiden. U zult zien dat het niet moeilijk is en dat u via onze unieke leermethode snel vorderingen maakt.

Klassieke massage, Indiase technieken en Chinese inzichten
Dat massage goed voor ons is, beseften reeds vele mensen door de eeuwen heen. Wereldwijd bestaan er vele soorten massage. U leert in deze massagecursus een mengvorm van klassieke Westerse massage, Indiase technieken en Chinese inzichten. Eenvoudig om te leren, heerlijk om toe te passen en om te ondergaan.

Massage heeft een welzijnsbevorderend effect. Wie zijn welzijn verbetert, voelt zich gezonder en is uiteindelijk ook gezonder. De massage die u in deze cursus leert heeft daarmee een preventief karakter. En verder is het gewoon lekker genieten van een moment van rust en aandacht voor elkaar. U kunt massage toepassen op uw partner, kinderen, familie, vrienden en vriendinnen, en iedereen die zich open stelt voor de nieuwe door u opgedane ervaringen. Want op het moment dat u in uw omgeving rondvertelt dat u een massagecursus volgt en dat u proefpersonen zoekt om te oefenen, ontstaat al de eerste wachtlijst (als u dat wilt)!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5c8f3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren