Home » Fitness Trainer A Basis

Opleiding: Fitness Trainer A Basis

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursus Het studieprogramma omvat de volgende onderwerpen:
Functionele anatomie.
 Biochemica. 
 Inspanningsfysiologie.
Trainingsleer.
Krachttraining met musculaire trainingsapparatuur.
Klantbegeleiding.
Blessurepreventie en -behandeling.
Voeding en sport. 
Dopingpreventie.

Een goede fitnessinstructeur zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klant-relatie! Wanneer de klant een goede begeleiding ervaart, zal hij vaste bezoeker blijven en mondeling reclame voor u maken. 

Bouw aan een gezonde toekomst en start deze cursus! 

Fit!Vak A Branchediploma

Wilt u het erkende Fit!Vak A Branchediploma behalen? Dan bieden wij u daarvoor 2 uitstekende mogelijkheden:
  • Onze volledige Fitness Trainer A Brancheopleiding (inclusief 3 praktijkdagen) bereidt u voor op het examen voor het landelijk erkende FitVak! A Branchediploma. Ga daarvoor naar onze opleidingspagina [url= www.nha.nl/cursus/beroepscursussen/Voeding-en-sport/voeding…] Fitness Trainer A Brancheopleiding
  • Na afronding van de cursus Fitness Trainer A Basis kunt u zich aanmelden voor de cursus Fitness Trainer A Basis-vervolg om alsnog de praktische vaardigheden (3 praktijkdagen) uit de brancheopleiding leren.
    Kosten: euro 349,- (of 4 x euro 95,-)
    Aanmelden voor de cursus Fitness Trainer A Basis-vervolg kan via onze klantenservice: Tegen betaling van euro 19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger. 

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 à 5 uur. 

Vooropleiding
Voor de cursus Fitness Trainer A basis heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. 

Leerboeken
Voor de cursus Fitness Trainer A basis heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail. Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en krijgt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 199 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursus

Fitness is een "way of life". Met fitness traint u uw lichaam en uw mentale gezondheid. Bovendien leert u bewust om te gaan met voeding. Wilt u uzelf én anderen lichamelijk en mentaal fitter maken door structuur in trainingen aan te brengen? Bent u een liefhebber van sport, bewegen en omgaan met mensen? Dan is deze cursus geschikt voor u! 

Actief zijn in de fitnessbranche is leuk en bovendien uitdagend. De afwisseling tussen sport, bewegen en werken met andere mensen geeft voldoening. Een goede aanpak leidt snel tot resultaat wat een voldaan gevoel geeft! De fitnesswereld is de laatste jaren sterk ontwikkeld en is een professionele retailtak geworden. Als Fitnesstrainer heeft u een veelzijdig beroep met veel verantwoordelijkheid en uitdaging. U werkt aan het meest kostbare wat een mens bezit: gezondheid. Een verkeerde houding of foute manier van trainen leidt al snel tot een blessure. Met de juiste kennis van het lichaam en trainingsmethodes helpt u naast het verbeteren van de lichamelijke conditie ook blessures te voorkomen! Daarnaast vormt motivatie en het meten van resultaten ook een belangrijk deel van de cursus. De juiste voeding helpt u tevens bij het bereiken van uw sportieve doelen. 

Tijdens de cursus leert u alles over inspanningsfysiologie, anatomie, trainingsleer, les - en leidinggeven, voeding en sportspecifieke inzichten en ervaringen. Uiteraard is mensenkennis ook een belangrijk onderdeel! 

Fitnesstrainer wordt u met de NHA
Tijdens de cursus leert u alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit anderen en uzelf naar boven te halen. Stap voor stap leert u de basis (van het geven) van een effectieve fitnesstraining. Naast kennis van de trainingsapparatuur traint u zich in kennis over de anatomie van het lichaam en de werking van uw spieren. Als instructeur werkt u iedere dag met mensen, dus ook communicatie en klantbegeleiding vormen belangrijke onderdelen van de cursus.  

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
726f3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren