Home » Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Opleiding: Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusVanaf de eerste les gaan we meteen actief aan de slag met fotograferen. We gaan beelden opslaan, beelden digitaal bewerken op de PC en een eigen digitaal foto-album samenstellen. U zult zien dat de stap-voor-stap aanpak goed te volgen is en dat u snel vorderingen maakt.

Foto's bewerken
Zou het niet fantastisch zijn, als u alle foto's kon bewerken tot perfecte plaatjes? Met behulp van uw thuiscomputer (met cd-rom speler) en Photoshop Elements (of een andere Photoshopversie) gaan we hiermee aan de slag. U leert:
  • Rode ogen corrigeren
  • Retoucheren
  • Scherpte verbeteren
  • Kleuren aanpassen
  • Overbelichting en onderbelichting corrigeren
  • Mislukte foto's opknappen met behulp van een histogram
  • Foto's samenvoegen tot een mooie compositie 
  • Foto's in leuke vormen gieten.Maak indruk met uw foto's
Geef uw foto's meer stijl. Dankzij kleine aanpassingen perfectioneert u uw eigen foto's. Daar beleeft u tot in lengte van jaren plezier aan.

Ongekende mogelijkheden
U kunt straks uw eigen wenskaarten en uitnodigingen voorzien van prachtige kleurenfoto's. Of u maakt een kalender, een poster, een feestgids of noem maar op. Ook leert u dynamische presentaties maken van de door u gekozen foto's, om bijvoorbeeld op uw tv af te spelen. Het plaatsen van foto's in een e-mail bericht of op een eigen internetsite komt zeker ook aan de orde.

Digitaal fotoalbum
En wat dacht u van het samenstellen van een digitaal fotoalbum? Zoek uw favoriete foto's op categorie en onderwerp. Geen moeilijk gezoek en geblader meer, voortaan is elke foto meteen te vinden. Alle foto's van die leuke vakantie in Spanje nodig? Binnen enkele seconden verschijnen ze op het scherm en kunt u er actief mee aan de slag.

De kunst van het fotograferen
Naast het feit dat de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking afgestemd is op de meest gebruikte software ter wereld, kennen we een tweede onderscheidende factor; de kunst van het fotograferen. Hoe breng ik iets optimaal in beeld, waar moet ik extra op letten? Hoe maak ik een mooie voorgrondvulling en hoe maak ik een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond? Goede foto's maken is niet langer meer toeval, maar kan geleerd worden. U leert anders naar uw omgeving kijken en leert het ultieme moment te vangen in uw camera!

Tegen betaling van euro19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusCursusduur
6 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De hobbycursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking bestaat uit 24 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus.

Vooropleiding
Voor de hobbycursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u gratis een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: e-mail.

Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobby Digitale Fotografie en Beeldbewerking bezig te zijn. In uw eigen tempo! De cursus Digitaal Fotografie en Beeldbewerking perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
Uw leraar Digitale Fotografie en Beeldbewerking begeleidt u stap voor stap. U kunt uw oefenopdrachten naar hem toesturen, per post of internet en al uw vragen aan hem stellen. Hij voorziet u van nuttige tips en deskundig advies. Zo maakt u snel vorderingen en haalt u het optimale uit uw digitale fotocamera. Iedere maand krijgt u nieuwe lessen toegezonden.

Cursusleiding:
Dhr. K. Meyboom

Direct contact met studiegenoten:
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de hobbycursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze hobbycursus extra leuk!

Kosten van de cursus

Vanaf 274 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusSpeciaal voor iedereen die een digitale fotocamera wil gaan kopen of onlangs heeft gekocht, hebben we een beginnerscursus ontwikkeld die u snel alle mogelijkheden van de camera optimaal leert benutten. En die mogelijkheden zijn eindeloos.

De voordelen van digitale fotografie
Digitaal foto's maken betekent dat u meteen kunt zien of een foto is gelukt. Wanneer de foto niet goed is, haalt u hem weg. U slaat alleen de goede foto's op en bewaart ze vervolgens op een geheugenkaart, op de computer, op een cd-rom, op een dvd, op een internetsite of in een digitaal fotoalbum. Ook kunnen alle foto's natuurlijk worden afgedrukt, door uzelf of door een afdrukcentrale.

Een bijzonder complete cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking, uitgaande van de digitale fotocamera en het bijzonder toonaangevende beeldbewerkingsprogramma Photoshop Elements! Haal ook alles uit uw camera met deze populaire cursus.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3d3aA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren