Home » CommerciŽle Teksten Schrijven

Opleiding: CommerciŽle Teksten Schrijven

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusIn de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven leert u de vakkennis en de toepassing van het creatieve geschreven woord. De volgende onderwerpen worden behandeld:
 • De basis van communicatie en het bepalen van doelgroepen
 • Schrijftechnieken voor wervende teksten
 • Uw USP's bepalen en een communicatiestrategie ontwikkelen
 • Uzelf verkopen in een sollicitatiebrief
 • Direct mailing: de kracht van geadresseerde reclame
 • Inzet van commerciŽle instrumenten (flyers, folders en brochures)
 • Speeches en bedrijfspresentaties voor een boeiende toespraak
 • Persbericht: hoe schrijft u een tekst die gratis publiciteit genereert en nieuwswaardig is
 • Een goede slogan formuleren
 • Teksten schrijven voor het internet
 • Inzet van media om uw boodschap te verspreidenDe cursus sluit u af met een casus, waarin u de behandelde kennis toepast. Na afloop van deze cursus weet u precies hoe u taal gebruikt om een boodschap te verwoorden. U beheerst de kennis over het schrijven voor diverse media, en u bent in staat voor elke reclame-uiting het best passende communicatiemedium te selecteren.
U kunt examen doen voor het officiŽle instituutsdiploma. Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur
5 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. 

Studietijd
Per week moet u rekenen op 6 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen te bewaren.

Vragen?
Bel ons e-mail.

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven compleet in ťťn zending thuis. Hierdoor kunt u uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie goed te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privťdocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. W. Sieders

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 274 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusIeder bedrijf en ieder persoon wil zich graag onderscheiden. Door onderscheidend te zijn, wordt namelijk meerwaarde gecreŽerd. Denk daarbij aan het vergroten van naamsbekendheid, het verkopen van producten, of het etaleren van uw eigen talenten tijdens een sollicitatieprocedure. Met de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven leert u hoe een communicatieproces verloopt en met welke boodschap u het best uw meerwaarde onder woorden brengt. Als zelfstandig ondernemer, marketeer of copywriter zult u veel baat hebben bij deze cursus. U bekwaamt zich namelijk in de kunst van het commercieel creatief schrijven, waarmee elk willekeurig communicatiedoel binnen uw schrijfmogelijkheden komt te liggen!

Een goede commerciŽle tekst schrijven is niet eenvoudig, maar kan wel worden geleerd. Met de cursus CommerciŽle Teksten Schrijven beginnen we bij de basis: "Wat houdt communicatie precies in?" Vervolgens analyseert u de verschillende elementen in een communicatieproces. U leert hoe u uw boodschap doelgericht communiceert met uw omgeving. Belangrijk daarbij is dat u leert welke formulering van uw boodschap het best past bij uw doelgroep.

Maar daar houdt deze cursus niet op. Ook de wijze waarop u uw boodschap wilt verspreiden is afhankelijk van de doelgroep waarmee u wilt communiceren. Kiest u voor een brochure, een website, een advertentie of juist een presentatie? Daarbij is het van belang om uw woorden zodanig te selecteren dat u uw doelgroep op de beste manier bereikt.

NHA behoort tot de best beoordeelde opleiders van Nederland!
Elk jaar organiseert Schrijven Magazine de Schrijfopleidingenmonitor, om zo de mening onder haar lezers te peilen over schrijfopleidingen. NHA behoort met rapportcijfer 7,8 tot de best beoordeelde opleiders (2e plaats) van Nederland!
De deelnemers gaven aan goede feedback van de docent en contact met medestudenten erg belangrijk te vinden. Aangezien NHA middels de digitale leeromgeving elke deelnemer koppelt aan een persoonlijke docent ťn koppelt aan medecursisten wordt het studeren als zeer prettig en effectief ervaren.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8bAcF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren