Home » Basisveiligheid B-VCA

Opleiding: Basisveiligheid B-VCA

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursusIn deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
 • veiligheids- en gezondheidswetgeving
 • risico, preventie en beheersmaatregelen
 • werkvergunningen
 • algemene risico's en beheersmaatregelen voor:
  1. gevaarlijke stoffen
  2. branden en explosies
  3. besloten ruimten
  4. gereedschappen en gereedschapsmachines
  5. hijsen, tillen, dragen
  6. struikelen, uitglijden, vallen
  7. werken op hoogte
 • algemene risico's en beheersmaatregelen van electriciteit
 • het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en gebruikstoepassingMet het diploma Basisveiligheid op zak zult u vast en zeker een positieve bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid op uw werk!

Doorlopend vinden de examens plaats (op meerdere plaatsen in Nederland) voor het officiële landelijk erkende diploma Basisveiligheid B-VCA. U kunt zich voor dit examen aanmelden bij:

NIBHV
Hoofdweg 240
3067 GJ Rotterdam
www.nibhv.nl

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Minimale leeftijd voor het examen is 18 jaar.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusStudieduur
3 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Basisveiligheid heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus basisveiligheid heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Basisveiligheid in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. H. van Ool.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 87 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusVeiligheid, gezondheid en welzijn op het werk zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen ongevallen gebeuren en om ziekte van werknemers te voorkomen. Werknemers en werkgevers hebben hierin allebei hun taken en verantwoordelijkheden. In de Arbeidsomstandighedenwet is geregeld wat werkgevers en werknemers moeten doen om te zorgen voor een veilige, gezonde en prettige werkplek. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Werknemers dienen hun gezonde verstand te gebruiken en geen onveilige situaties te veroorzaken. Tevens dienen zij gebruik te maken van de voorzieningen en middelen die worden aangeboden.

De cursus B-VCA is onder andere bestemd voor mensen die werken in de industrie en bouwnijverheid. In deze sectoren is vaak sprake van werkzaamheden met een verhoogd risico. In deze boeiende cursus doet u kennis en begrip op over de basisregels op het gebied van veiligheid. Met het diploma Basisveiligheid toont u (als werknemer) aan over de juiste kennis te beschikken op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8cEe2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren