Home » AutoCAD

Opleiding: AutoCAD

Bij: NHA Thuisstudies

 

NHA Thuisstudies

Industrieterrein 37
5980 AA PANNINGEN
 

Inhoud van de cursus


Starten met AutoCAD
Werken met DWG-bestanden
Overzicht in tekenen
Objecten, punten en posities in een tekening selecteren
Tekenen op maat
Bewerkingscommando's
Lagen (layers) en objecteigenschappen
Arceren (hatch)
Tekst en tabellen
Maatvoering (dimensions) en pijlen (multileaders)
Annotatieve objecten en plotten (afdrukken)
Afdrukken m.b.v. layouts en viewports
Gegevens uitwisselen
Autocad sjablonen (templates)

Aan het einde van de cursus AutoCAD bent u in staat een breed scala aan tekeningen in 2D op te zetten. Deze tekeningen voldoen aan de Nederlandse standaarden voor het aanvragen van een bouwvergunning. Kies voor u zelf, kies voor de volgende stap in uw carrière en start vandaag nog met deze praktische cursus!


Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Cursusduur
4 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus AutoCAD heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus AutoCAD heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringbanden
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Dhr. A. Hordijk

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kosten van de cursus

Vanaf 199 euro

Bijzonderheden

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Algemene informatie over de cursusBent u werkzaam in de architectuur, civiele techniek, ruimtelijke ordening of elders in de bouw? Dan werkt u waarschijnlijk ook geregeld met bouwkundige tekeningen? U voert ze uit of controleert de bouw aan de hand van de tekening. Wilt u niet zelf de ontwerper zijn van dat ene gebouw, viaduct of die 30-km zone? Als u zich wilt bekwamen of juist verbeteren in het werken met het programma AutoCAD, dan bent u bij de NHA aan het juiste adres.

Deze cursus biedt u een praktische introductie tot de wereld van AutoCAD en digitaal tekenen. Stap voor stap leert u met dit wereldwijd erkende computerprogramma tweedimensionale technische tekeningen te maken.

Het eindresultaat van de cursus mag er wezen; een door u zelf gemaakt digitaal ontwerp dat voldoet aan alle eisen om een bouwvergunning bij uw gemeente te kunnen aanvragen. Zowel hobbyisten als startende professionals zullen deze cursus AutoCAD waarderen om zijn duidelijke en praktische aanpak.

Via de website www.autodesk.nl (uitgever van het softwareprogramma AutoCAD) kunt u voor zowel de MAC als een PC gratis een 30 dagen probeerversie van Autocad downloaden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C85b2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren