Home » Sommelier

Opleiding: Sommelier

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

Je toekomstperspectieven en jobkansen als sommelier
Je eigen wijnbar openen
Het proeven van wijn/wijnproeven
IngrediŽnten en bestanddelen van wijn
Zelf wijn maken
Geschikte druiven om wijn te maken
Verschillende druivensoorten en hun kenmerken
Het begrip ?terroir?
Wijnlanden en wijnstreken
Wijnwetgeving en wijnkwalificaties
Correct lezen van het etiket op een fles wijn
Rijping van wijn
Biologische wijn
Zelf een wijnkaart samenstellen
De correcte temperatuur om wijn te serveren
Wijn bewaren
Belangrijke wijntermen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen vooropleiding of -kennis vereist voor deze opleiding.

Duur van de cursus

6-9 maanden

Kosten van de cursus

239 euro

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Algemene informatie over de cursus

Werk jij straks dagelijks met wijn?
Ben jij verlieft op goede wijn en zou je die Ben je een echte BourgondiŽr? Kan je ervan genieten om een fles wijn met vrienden te degusteren? Misschien word je op je werk veel geconfronteerd met wijn en wil je jouw kennis opfrissen of verdiepen? Droom je er al enige tijd van een wijnbar te openen en wil je de nodige knowhow in huis hebben? Dan is de thuisstudie Sommelier echt iets voor jou!

Onze aanpak is uniek: tijdens de cursus geniet je van de professionele begeleiding van een succesvolle sommelier met jarenlange ervaring en diepgaande kennis in het vakgebied! Je krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die jij nodig hebt om dit beroep succesvol uit te oefenen als werknemer en / of zelfstandig ondernemer.

Werk jij straks dagelijks met wijn?

Ben jij verlieft op goede wijn en zou je die liefde graag overbrengen op anderen? Dan is onze erkende opleiding tot Sommelier dť opleiding voor jou! Studeer op je eigen tempo en leer alles over het proeven van wijn, ingrediŽnten en bestanddelen van wijn, zelf wijn maken, geschikte druiven om wijn te maken, verschillende druivensoorten en hun kenmerken, het begrip ?terroir?, wijnlanden en wijnstreken, wijnwetgeving en wijnkwalificaties, het etiket op een fles wijn correct lezen, rijping van wijn, zelf een wijnkaart samenstellen, de correcte temperatuur om wijn te serveren, wijn bewaren, en de belangrijkste wijntermen. Tijdens de opleiding word je begeleid door een professionele Sommelier met jarenlange ervaring in het vak. Maak van je passie je beroep, word Sommelier!

Toekomstmogelijkheden!

Momenteel is er in het bedrijfsleven veel vraag naar goed opgeleide werknemers. Het diploma dat je behaalt is een internationaal erkend diploma. Deze cursus biedt daarom zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt en een groot voordeel tijdens je sollicitatie. Wanneer je als zelfstandig ondernemer wilt gaan werken, kun je jezelf na het afronden van deze opleiding inschrijven als parttime of fulltime ZZP?er bij de Kamer van Koophandel.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0b3c4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren