Home » Vakopleiding Kelner

Opleiding: Vakopleiding Kelner

Bij: Scheidegger Opleidingen

 

Scheidegger Opleidingen

Marathon 7
1200 BN HILVERSUM
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 22 deelnemers

Kosten

890 euro
Prijzen zijn excl. evt. BTW en exclusief overige kosten zoals inschrijfgeld, examens, materiaalkosten etc.

Bijzonderheden

Je rondt de module Professioneel kelner af met een praktijkexamen. De module Klantgericht werken en handelen wordt afgerond met een praktijkgericht examen. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Vakopleiding Ke...

Plaatsen / leslocaties

Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?




Wil jij graag werken in de horeca? Heb je dan weleens gedacht aan het beroep kelner? Een kelner ontvangt, begeleidt en adviseert de gasten. Een kelner is iemand die eten of drank serveert in een horecagelegenheid. Als professional weet je dan ook alles over de gerechten die in de keuken bereid worden en de dranken die je serveert. Voordat de zaak opengaat, zorg je ervoor dat alles netjes klaarstaat. Je ontvangt de gasten, wijst ze de tafel en neemt bestellingen op. Een kelner moet een goed gevoel voor timing hebben om juist in te kunnen schatten wanneer de gasten het volgende gerecht of het volgende drankje willen hebben. Als de zaak weer sluit, help je met het afruimen van de tafels en andere schoonmaakwerkzaamheden. Alles draait erom dat je samen met je collega's zorgt dat je gasten een prettig verblijf hebben en tevreden de deur uitgaan. Bij ons leer je op een leuke en praktische wijze de belangrijkste vaardigheden van een kelner meteen toe te passen in de praktijk.



Voor wie?





Deze opleiding is bestemd voor iedereen die nu al een perfect gevoel heeft voor goede service en dienstverlening of dit graag wil leren. Als ober weet je op een enthousiaste en persoonlijke manier met de gasten en hun wensen om te gaan. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent flexibel en je kunt goed overleggen en samenwerken in een hecht team. Jij bent iemand die het geweldig lijkt om het gezicht te zijn van een horecabedrijf. Klopt dit allemaal, dan is deze opleiding perfect voor jou. Je leert in korte tijd de belangrijkste kennis en vaardigheden van het beroep kelner. Je kunt vervolgens meteen aan de slag bij restaurants, hotels of cafés.



Vooropleiding





Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor serviceverlening in de horeca zijn voldoende.



Aanpak





De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als kelner veel aan hebt.



Je krijgt toegang tot een professionele, digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.



Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!



Opzet van de opleiding





Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. In de module Professioneel kelner komt de benodigde vakkennis aan bod, maar oefen je ook veel met wat er voor, tijdens en na het eten of drinken van de kelner wordt verwacht. In de andere module staan klantgericht handelen en goed communiceren in de horeca centraal. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.





Studieprogramma





Professioneel kelner





(6 lessen)


  • De rol van de ober/kelner


  • Verwelkomen en adviseren van gasten


  • Menukaart


  • Voorbereidingen


  • Tafeletiquette


  • Opnemen van eet- en drankbestelling


  • Tafelverzorging


  • Serveren van gerechten en drankjes (gevoel voor timing)


  • Speciale gerechten en wijnkennis aan tafel


  • Service verlenen en afrekenen


  • Examen: Praktijkexamen





Klantgericht werken en handelen





(6 lessen)


  • Klantgericht denken en werken


  • Klantvriendelijk overkomen


  • Mondelinge communicatie


  • Vragen stellen en luisteren


  • Klachten en ontevreden klanten


  • Klachten afhandelen


  • Probleemoplossend denken en handelen


  • Ontvangst van bezoek


  • Representatief overkomen


  • Examen: Praktijkgericht examen





Praktijkmodule





De praktijkmodule Professioneel kelner van deze opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.



Diploma





Je rondt de module Professioneel kelner af met een praktijkexamen. De module Klantgericht werken en handelen wordt afgerond met een praktijkgericht examen. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Vakopleiding Kelner' van Scheidegger Opleidingen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6359D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren