Home » Lean Six Sigma Black Belt

Opleiding: Lean Six Sigma Black Belt

Bij: NCOI Opleidingen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 20 deelnemers

Kosten

4590 euro
Prijs is excl. eventuele BTW en overige bijkomende kosten zoals examens, materiaal, arrangementskosten etc.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Voor u als manager is het vermijden van verspillingen door bedrijfsprocessen te optimaliseren een belangrijke taak. Helaas liggen oorzaken lang niet altijd voor de hand. Een handige en systematische methode om de oorzaken van verspillingen in kaart te brengen is de Lean Six Sigma-methode. Hierbij gaat het om 2 belangrijke elementen: lean thinking en een systematische onderzoekstechniek die de naam Six Sigma draagt. Als Black Belt beheerst u beide elementen, waardoor u efficiŽnt sturing kunt geven aan continue projecten. Zo verbetert u de bedrijfsprocessen op duurzame wijze. Het ontwikkelen van een attitude van lean thinking door alle leden in uw onderneming is minstens zo belangrijk als het beheersen van kwantitatief onderzoek. Kortom, wanneer u een ambitieuze manager bent met een diepe belangstelling voor procesoptimalisering, is deze opleiding van grote toegevoegde waarde voor u.De basis van deze opleiding is de DMAIC-roadmap voor optimalisering van projecten. De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde:

Define (beschrijven)
  • Opzetten van een Lean Six Sigma-organisatie[li]Projectmanagement (Project Charter, DMAIC, Scrum)[li]Voice of the Customer & CTQ Flowdown[li]QFD - Quality Function Deployment[li]Process Performance Metrics & Meetsysteemanalyse (MSA)


Meten
  • Visualiseren van data met behulp van Minitab (Pareto, Bar Chart, Pie Chart, Dot Plot, Histogram, Box Plot, Time Series Plot, Scatter Plot)


Analyse
  • Statistische analyses[li]Analyseren van attributieve data[li]Hoshin planning, Project selection en Project tracking[li]Business Performance Measures (INK)


Identificatie
  • Identificeren en elimineren van verspillingen[li]Instrumenten voor probleemanalyse en brainstorming[li]Opzetten en uitvoeren van experimenten met behulp van Design of Experiments


Control
  • Organisatie van werkomgeving en activiteiten[li]Value Stream Mapping en procesverbetering[li]Lean Six Sigma Scan[li]Lean Accounting[li]Human resources[li]Leiderschap[li]Verbetermanagement

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D0CeF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren