Home » HBO Voeding en diŽtetiek - 2 jaar

Opleiding: HBO Voeding en diŽtetiek - 2 jaar

Bij: NCOI Opleidingen

 
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Maximaal 20 deelnemers

Kosten

3290 euro
Prijs is excl. eventuele BTW en overige bijkomende kosten zoals examens, materiaal, arrangementskosten etc.

Bijzonderheden

U rondt de modules DiŽtetiek en pathologie, Anatomie en fysiologie voor de diŽtist en Voedingsleer af met een schriftelijk examen. De module DiŽtistisch consult heeft een praktijkgericht mondeling examen als afsluiting. De overige modules rondt u ...

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als u zich verder wilt verdiepen in voedingsleer en de medische aspecten van voeding, is deze opleiding een bijzonder goede keuze. U ontwikkelt zowel gedegen kennis van dieetleer als het begeleiden van mensen die problemen hebben op het gebied van voeding. Onder begeleiding van topdocenten gaat u praktijkgericht aan de slag. U rondt met deze opleiding bovendien een belangrijk deel van het volledige HBO Bachelorprogramma Voeding en DiŽtetiek van Hogeschool NCOI af.



In het praktijkprogramma legt u uw praktijkervaringen vast in een portfolio als digitale werkmap. Zo bent u nog actiever bezig met de koppeling van uw opleiding naar de praktijk. Door het volgen van het praktijkprogramma blijft u bovendien parallel lopen met het HBO Bachelorprogramma. Het levert u tijdwinst op, als u later wilt doorstuderen naar een HBO Bachelor. Indien u tijdens de opleiding uw praktijkervaringen gestructureerd wilt vastleggen en de mogelijkheid wilt openhouden om later eenvoudig door te stromen naar een Bachelor, adviseren wij u om het praktijkprogramma te volgen. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.



Deze opleiding bestaat uit 6 modules en een eindopdracht. In deze bijeenkomsten komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Voeding, voorlichting en gedrag


(6 bijeenkomsten)
  • Trends in voedselconsumptie[li]Volksgezondheid[li]Rol van de overheid[li]Gedragsverklaringsmodellen[li]Bevorderen van gezond gedrag[li]Voorlichting en preventie[li]Reclame en consumentengedrag


DiŽtetiek en pathologie


(6 bijeenkomsten)
  • Organisatie van diŽtistische zorg[li]Het werkveld van de diŽtist[li]Wet- en regelgeving[li]DiŽtistische zorg bij verschillende ziektebeelden[li]Trends en ontwikkelingen


Anatomie en fysiologie voor de diŽtist


(6 bijeenkomsten)
  • Anatomische en fysiologische kernbegrippen[li]Organisatieniveaus[li]Orgaanstelsels[li]Homeostase[li]Effecten van veroudering


Voedingsleer


(6 bijeenkomsten)
  • Macro- en micronutriŽnten[li]Voeding en metabolisme[li]Biochemie[li]Voedingsbehoefte in verschillende levensfases[li]Voedingspatronen en cultuur[li]Alternatieve voedingspatronen


DiŽtistisch consult


(6 bijeenkomsten)
  • Directe toegankelijkheid diŽtetiek[li]DiŽtistische anamnese[li]Voedingsanamnese[li]Antropometrie[li]DiŽtistische diagnose[li]Dieetbehandeling


Voedselveiligheid, productie en marketing


(6 bijeenkomsten)
  • Productkennis[li]Wet- en regelgeving voedselbereiding en -bewaring[li]Verpakking en etikettering[li]Microbiologie[li]Marketing van voeding[li]Adviseren en informeren


Eindopdracht


(2 bijeenkomsten van 3 uur)
U rondt deze opleiding af met een eindopdracht, waarin u met alle opgedane kennis en vaardigheden aan de slag gaat. Gedurende de opleiding wordt u in 2 aparte bijeenkomsten van elk 3 uur zorgvuldig voorbereid op deze eindopdracht. In de bijeenkomsten staat u stil bij de opzet en aanpak van de eindopdracht en ontwikkelt u de vaardigheden die u nodig heeft om deze met goed gevolg af te ronden. Zo wordt u uitstekend begeleid naar een succesvolle en praktijkgerichte afronding van uw opleiding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1fE38 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren