Home » Havo schakel

Opleiding: Havo schakel

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

Hoe ziet de opleiding er uit?
Je kunt bij de havo-schakelopleiding op het VAVO Lyceum kiezen uit twee vakkenpakketten:

A-pakket
voorbereiding op de profielen Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij

B-pakket
voorbereiding op de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek

Vijf dagen per week ga je naar school waar je negen vakken volgt. Je krijgt klassikaal uitleg van vakdocenten. Daar oefen je de aangeboden stof door opdrachten te maken. In oktober/november krijg je een studieadvies. Hierbij wordt gekeken naar je aanwezigheid, inzet en resultaten. Meestal krijg je te horen dat je de opleiding kunt afmaken. Als blijkt dat de havo niet haalbaar is, zoeken we naar een opleiding die beter bij je past.

Studiebelasting
Hoeveel tijd je naast je lessen nog aan huiswerk moet besteden, hangt voor een groot deel af van de voorkennis die je hebt. Reken op gemiddeld 1,5 uur huiswerk per vak per week.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je kunt de havo-schakelopleiding op het VAVO Lyceum doen wanneer je:
een overgangsbewijs hebt naar havo 4 of vwo 4, óf;
in het bezit bent van een vmbo-tl of vmbo-gl-diploma en gemiddeld minimaal een 7,0 hebt.

Als je geen onvoldoendes hebt en een gemiddelde tussen de 6,0 en 7,0 dan kun je een toelatingstest doen. Ben je jonger dan 18 jaar dan moet een reguliere school voor voortgezet onderwijs je aanmelden. Er kunnen andere instroomeisen gelden. Neem in dat geval contact op met de decaan van je huidige school. Iedereen die zich wil inschrijven krijgt een intakegesprek. Daarin bespreken we je vooropleiding en toekomstwensen. Samen zoeken we een traject dat bij jou past.

Duur van de cursus

1 jaar

Kosten van de cursus

Bij een voltijdopleiding betaal je voor een heel jaar €56,- aan het VAVO Lyceum en €1131,- lesgeld aan DUO. Als je een deeltijdopleiding gaat volgen betaal je €30,- cursusgeld per lesuur. Bijvoorbeeld: je gaat 4 vakken volgen. De meeste vakken hebben 4 lesuren per week. Dan heb je dus 16 lesuren per week. Je betaalt dan (16x€30) = €536,00 aan het VAVO Lyceum voor een heel jaar.

Bijzonderheden

Na de havo-schakelopleiding (eenjarig) kun je verder gaan naar het eenjarige havo. Daar kun je je havo-diploma te halen. Met dit diploma kun je gaan studeren in het hbo.

Leslocatie(s)
Kampereiland 6
3524 CZ Utrecht
[stuur een e-mail]
[klik hier voor het telefoonnummer]

Bisschopsweg 167
3817 BT Amersfoort
[stuur een e-mail]
[klik hier voor het telefoonnummer]

Boeken/leermiddelen
Houd rekening met extra kosten voor boeken en andere leermiddelen. In het vavo zijn de boeken niet gratis.

Intakeperiode
De intakegesprekken vinden plaats tussen 2 juni 2015 en 15 juli 2015.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht, Amersfoort

Algemene informatie over de cursus

De havo schakel is een voorbereidend jaar voor de eenjarige havo-opleiding. Je kunt deze opleiding volgen als je een havo-diploma wilt behalen. Met een havo-diploma van het VAVO Lyceum ben je prima voorbereid op een studie in het hbo. Het lyceum staat in de top drie van scholen voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs.

Studiebegeleiding
De studiebegeleiding wordt anders georganiseerd dan je gewend was op je middelbare school. Elke leerling krijgt een trajectbegeleider, er is geen 'klas' mentor . Met je trajectbegeleider bespreek je na elke toetsperiode hoe het gaat.

Tussendoor kun je ook je trajectbegeleider vragen om een afspraak als je tegen bepaalde dingen aanloopt. Vier dagen in de week heb je een begeleidingsuur. In dat uur werk je aan je huiswerk, onder begeleiding van de leerlingbegeleider, trajectbegeleider en docenten. Je leert er (weer) leren.

Als je extra ondersteuning nodig hebt met het zoeken naar een vervolgopleiding, kun je gebruikmaken van het Studie & Loopbaancentrum.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
77D2F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren