Home » Eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV)

Opleiding: Eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV)

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

De functie eerst verantwoordelijk verzorgende is een doorgroeifunctie voor verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg. Het is een door de branche erkende vervolgopleiding voor verzorgenden. Het competentie- en kwalificatieprofiel van de opleiding is in juni 2009 vastgesteld door de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

De doelstelling van de opleiding is dat de verzorgende als EVV verantwoordelijk is voor het optimaal ondersteunen van de cliŽnt bij het realiseren van de kwaliteit van leven. Tevens coŲrdineert de EVV de (multi)disciplinaire zorg en draagt hij/zij zorg voor de continuÔteit van de zorg. Dit vindt plaats in overleg met de cliŽnt. De EVV is aanspreekpunt voor de cliŽnt, het cliŽntsysteem, collega’s en andere disciplines.

Het accent van de opleiding ligt op de ontwikkeling van de EVV tot een zelfstandige, professionele zorgverlener, die de belangen van de cliŽnt vertegenwoordigt en pleitbezorger is voor de cliŽnt in overlegsituaties. Het beroepscompetentie- en kwalificatieprofiel EVV (2009) is het uitgangspunt van de opleiding. De opleiding is competentiegericht en bestaat uit studie- en praktijkopdrachten die op school, thuis en in de praktijk worden uitgevoerd. De opleiding bestaat uit de volgende modulen:

de cliŽnt centraal;
methodisch werken met het zorgleefplan;
coŲrdinatie en continuÔteit van zorg;
kwaliteitszorg en professionalisering;
wonen en leven in een groep.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deelnemers aan de opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) moeten werkzaam zijn als (zieken)verzorgende niveau 3 of vergelijkbaar met minimaal ťťn jaar werkervaring bij een organisatie die erkend is als leerbedrijf voor verzorgende niveau 3 (thuiszorg, verpleeghuis en verzorgingshuis of in een organisatie waarin de verschillende soorten zorginstellingen gecombineerd worden).

Duur van de cursus

De opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) bestaat uit vijftien contactdagen. Het aantal contactdagen kan verminderd worden tot minimaal dertien. Voorwaarde is dat de begeleide intervisie plaatsvindt onder verantwoordelijkheid van de instelling. Daarnaast vragen zelfstudie en praktijkopdrachten gemiddeld zes uur per week.

Kosten van de cursus

De opleiding kan in overleg aangepast worden aan uw wensen. De kosten zijn afhankelijk van de inhoud van de opleiding en de afspraken die we met u maken. De minimale groepsgrootte is elf personen, maximaal zestien.

Plaatsen / leslocaties

eigen locatie

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) richt zich op verzorgenden die werkzaam zijn in de ouderenzorg, zowel intra- als extramuraal.

Lestijden
De lestijden worden in gezamenlijk overleg bepaald.

Locatie
De opleiding wordt alleen incompany gegeven.

Certificaten / Diploma
Na het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangt de deelnemer het door de branche erkende diploma Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en de bijbehorende speld. De door ROC Midden Nederland georganiseerde scholingen en trainingen leveren accreditatiepunten op voor de beroepsgroep verpleegkundigen en verzorgenden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
18D09 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren