Home » Basisopleiding kok niveau 2

Opleiding: Basisopleiding kok niveau 2

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

U werkt als kok in een horecabedrijf of instelling, maar beschikt niet over de juiste vakdiploma’s. Of u bent een begenadigd hobbykok die zijn of haar kennis en vaardigheden op een hoger plan wil brengen. Herkent u zich hierin? Dan is de Basisopleiding kok wellicht iets voor u. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte, waarbij het accent op de praktijk ligt. Er zijn drie pijlers: warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen. De volgende basisvaardigheden en -technieken komen aan bod:

snijtechnieken;
kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, et cetera;
bereiden van koude sauzen en dressings;
bereiden van soepen, warme sauzen en marinades;
desserts, nagerechten en zoete sauzen;
patisserie (deeg- en beslagsoorten);
vlees-, gevogelte-, vis- eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen;
vegetarische gerechten;
bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten;
menukennis en voedingsleer;
hygiëne volgens HACCP-normen;
veiligheid, gezondheid en welzijn;
kennis van inrichting van bedrijfskeukens
Nederlands en Rekenen (alleen van toepassing bij diploma-traject).
Lestijden
De lessen vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur of van 15.00 tot 22.00 uur. Voor de vakken Nederlands en Rekenen ontvangt u een separaat programma van ongeveer 25 uur (exclusief zelfstudie).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: u heeft een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) of voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo);
theoretische leerweg: u heeft een mavo-diploma of vmbo-diploma;
gemengde leerweg: u heeft een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
u heeft een bewijs dat u de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo met gunstig gevolg heeft doorlopen;
u bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling;
een assistentopleiding die opleidt tot hetzelfde beroep of dezelfde richting.
Om de opleiding goed te kunnen volgen, is het raadzaam dat u werkzaam bent in de bedrijfstak.

Duur van de cursus

Het programma bestaat uit 24 bijeenkomsten (één dag per week) van zeven uur.

Kosten van de cursus

Opleidingskosten
Cursusgeld € 3.475,-
Boekengeld € 160,-
Kleding/messenset € 250,

Bijzonderheden

Vervolgmogelijkheden
Na de basisopleiding kok kunt u als gediplomeerd kok aan het werk in een horecabedrijf of instelling. Verder ontwikkelen kan ook. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding tot zelfstandig werkend kok niveau 3 of leermeester.

Plaatsen / leslocaties

ROC Midden Nederland

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De basisopleiding kok is bedoeld voor iedereen die als gediplomeerd kok in een horecabedrijf of instelling wil gaan werken. Daarnaast is de opleiding ook geschikt voor particulieren/hobbykoks die hun kennis van kooktechnieken willen uitbreiden.

Certificaten / Diploma
Na het succesvol afsluiten van de opleiding beschikt u over een mbo niveau 2-diploma (diploma-traject). Wanneer u de vakken Nederlands en Rekenen niet wenst te volgen, bieden wij een getuigschrift aan. Om de opleiding met goed gevolg af te kunnen sluiten, worden competentiegerichte proeven van bekwaamheid afgenomen. Deze zijn zowel praktisch als theoretisch van aard.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
34A96 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren