Home » CommerciŽle Economie en Ondernemerschap (hbo)

Opleiding: CommerciŽle Economie en Ondernemerschap (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
De relatief nieuwe studie E-commerce Marketing Sales (EMS) is voor de tweede keer beoordeeld door de Keuzegids en wederom benoemd tot de beste hbo-opleiding CommerciŽle Economie: ““De studenten van de verschillende vestigingen van het particuliere Tio zijn laaiend enthousiast op alle onderdelen”, schrijft de Keuzegids. EMS is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding E-commerce Marketing Sales is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% van de opleiding staat in het teken van projecten en praktijkvakken. Leren door doen dus.

E-commerce
Je leert bij de vakken e-commerce, digital marketing en supply chain management alles over online inkopen en verkopen. Deze kennis helpt je bij het opzetten van je eigen webshop. Samen met je medestudenten zet je online een product in de markt en genereer je zoveel mogelijk winst voor de aandeelhouders. Tijdens de E-commerce week ga je de strijd aan met je medestudenten: wie ontwikkelt het beste online-marketingplan?

Marketing, sales & branding
Je leert consumentengedrag interpreteren, zodat je ziet waar de kansen en bedreigingen liggen. Je doet marktonderzoek en schrijft een marketingcommunicatieplan. Door middel van rollenspellen en masterclasses worden je commerciŽle vaardigheden getraind. Tijdens het project Branding ontwikkel je met medestudenten een eigen merk, compleet met identiteit en marktpositionering.

Internationaal
Marketing binnen Nederland is ťťn ding, maar hoe werkt dat in het buitenland? Tijdens het vak Cross-culturele communicatie leer je hoe je producten in verschillende landen in de markt zet. Tijdens de internationale studiereis neem je een kijkje bij bedrijven in het buitenland.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages doe je direct praktijkervaring op. Tot slot bundel je al het geleerde in je afstudeeronderzoek.

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding E-commerce Marketing Sales leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie (CROHO-nummer: 30119).

Meer informatie? Kijk op: E-commerce Marketing Sales

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.
Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio de cursus Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht deze cursus te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.

Opleidingsduur

3-4 jaar

Kosten

€ 17.900 per jaar, € 9.000 voor het 4e hbo-jaar. De studiematerialen zijn hierbij inbegrepen.

Bijzonderheden

De opleiding E-commerce Marketing Sales is een van de weinige hbo-opleidingen waar veel aandacht wordt besteed aan online marketing. Het aantal online verkopen stijgt al jaren flink en er is daarom veel vraag naar online marketeers. Door het volgen van deze opleiding kun je jouw kans op een baan dus vergroten.

De opleiding E-commerce Marketing Sales leidt op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met het EMS-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een sterk merk kan niet zonder sterke campagnes. Opgezet door een team dat precies weet wat de consument wil en daar slim op inspeelt. Draag jij bij aan de nieuwste campagnes van Coolblue of Amazon?

De e-commerce branche
Online business is booming: 73% van de Nederlanders koopt online, samen goed voor 20 miljard euro aan online aankopen. Door het stijgende aantal online verkopen, stijgt ook de behoefte aan mensen met verstand van e-commerce. Na de opleiding E-commerce Marketing Sales weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kun geven, zowel in het MKB als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, internetmarketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je liever je eigen online onderneming?

Iets voor jou?
Heb jij gevoel voor e-commerce en denk je 'out of the box'? Benut je talenten en kies voor de opleiding E-commerce Marketing Sales. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt communicatiecampagnes en sluit de beste deals. Jouw duidelijke visie op de toekomst en kennis van marktonderzoek maken het verschil. Als geen ander weet je wat ervoor nodig is om een brand neer te zetten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A6CcB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren