Home » Verzuimbegeleiding: Rechten en plichten bij arbeidsongeschiktheid

Opleiding: Verzuimbegeleiding: Rechten en plichten bij arbeidsongeschiktheid

Bij: Learnit

Inhoud van de cursus



HRM- of PO-medewerkers spelen over het algemeen een grote rol bij het functioneren van werknemers. Een belangrijk aspect hiervan is het monitoren van verzuim, waarbij de rechten en verplichtingen van de werknemer bij ziekte helder moeten zijn.



In onze eendaagse de training Verzuimbegeleiding: Rechten en plichten bij arbeidsongeschiktheid wordt op heldere en overzichtelijke wijze uitgelegd wat de regelgeving is rond arbeidsongeschiktheid en hoe deze regelgeving in de rechtspraak wordt uitgewerkt. Hierbij wordt vooral aangehaakt op de dagelijkse praktijk. Human Resource Management en het arbeidsrecht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gedegen basiskennis van het arbeidsrecht is daarom van groot belang.



Onderwerpen


  • De werknemer blijkt vóór indiensttreding al arbeidsongeschikt te zijn geweest. Wat nu?
  • Ziek is niet hetzelfde als arbeidsongeschikt
  • Wie bepaalt of een werknemer arbeidsongeschikt is?
  • Verplichtingen op grond van Wet Poortwachter
  • Instrumenten en sancties bij re-integratie
  • Loon tijdens ziekte
  • Berekening tweejaarsperiode, regels en valkuilen
  • Ontslag tijdens en na twee jaar ziekte
  • Verplichtingen tijdens WIA / Ziektewet
  • Eigen risicodragerschap
  • Vangnetters
  • Ontslag na twee jaar ziekte





Doelgroep



Deze training is bij uitstek geschikt voor HRM- PO- medewerkers of medewerkers die deeltaken op het gebied van HRM of PO vervullen. De training richt zich op de regelgeving van het reguliere arbeidsrecht, niet op het ambtenarenrecht.



Werkwijze



Deze training wisselt theorie af met praktijkvoorbeelden, waardoor de theorie ook duidelijk in een herkenbaar kader kan worden geplaatst. Er is ook gelegenheid, problemen te bespreken die de deelnemers in de eigen werksituatie tegen komen. Zo kunnen de deelnemers van elkaar leren wat voor verschillende problemen er in de dagelijkse praktijk voorkomen. De deelnemers krijgen handvatten hoe daarmee om te gaan.



Trainingsmateriaal



Het materiaal voor de training bevat een syllabus, met daarin per onderwerp de hoofdlijnen van wet-en regelgeving en rechtspraak op een heldere manier uiteengezet. Daarnaast ontvang je een boek, waarin in kort bestek het hele arbeidsrecht wordt uitgelegd. Dit zal, afhankelijk van de vraag welke uitgeverij de meest recente druk heeft, "De Kleine Gids voor het Nederlands Arbeidsrecht" zijn of "Boom Basics Arbeidsrecht".



Maatwerk



De cursusomschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.



Combinatie met andere trainingen



Er zijn drie modules op het gebied van arbeidsrecht. Deze modules sluiten goed op elkaar aan, maar kunnen ook los van elkaar kunnen worden vervolgd. De modules zijn:

Module 1: Arbeidsovereenkomst: Rechten en plichten[/li]
Module 2: Verzuimbegeleiding: Rechten en plichten tijdens arbeidsongeschiktheid[/li]
Module 3: Ontslagrecht onder de Wwz, reorganisatie en disfunctioneren[/li]

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

575 Euro
incl. koffie, thee en lunch

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, Rotterdam, Groningen, Zwolle, Incompany, Online, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

In onze eendaagse de training Verzuimbegeleiding: Rechten en plichten bij arbeidsongeschiktheid wordt op heldere en overzichtelijke wijze uitgelegd wat de regelgeving is rond arbeidsongeschiktheid en hoe deze regelgeving in de rechtspraak wordt uitgewerkt.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0e210 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren