Home » Aanvullend Wonen Praktijkleer (SVM NIVO)

Opleiding: Aanvullend Wonen Praktijkleer (SVM NIVO)

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

5 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Aanvullend Wonen Praktijkleer.....de stap naar Kandidaat Register Makelaar Taxateur!
Als u klaar bent met de Basistheorie Taxateur o.z. kunt u al aan de slag op veel makelaarskantoren, maar als u na de basisopleiding Makelaardij ook nog de specialisatie Aanvullend Wonen volgt, wordt u een specialist op de woningmarkt!

U krijgt de kennis en vaardigheden die u nodig heeft als woningmakelaar en dat maakt een groot verschil op de arbeidsmarkt. U kunt u na de specialisatie Aanvullend Wonen inschrijven bij SVM NIVO in het KRMT register, uw eerste registratie als makelaar!

De specialisatie Aanvullend Wonen bestaat sinds 1 januari 2014 uit 2 vakken en examens:

1. Aanvullend Wonen Makelaardijleer
Dit is het vroegere vak Aanvullende Theorie Wonen: hier krijgt u de theorie die u nodig heeft om inhoudelijke deskundigheid over de woningmarkt te verwerven.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
Makelaardij
Koop, verkoop en veiling
Huur, verhuur en beheer
Financiering (hypotheken)
Taxatieleer
Marktonderzoek en strategie
Marketingbeleid
Consumentengedrag


2. Aanvullend Wonen Vakbekwaamheid
Dit is een nieuw praktijkonderdeel waar u vaardigheden en competenties traint die essentieel zijn voor een woningmakelaar, zoals onderhandelen, een brochure opstellen, een woning in de verkoop nemen, een koopovereenkomst maken en een visiestuk maken en verdedigen.

IPD stimuleert cursisten graag om de specialisatie Aanvullend Wonen te doen meteen na de Basistheorie en heeft daarom een aantrekkelijke pakketkorting op het gehele traject.

Lessen
Tijdens de lessen Makelaardijleer komen theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de theorie en kan de docent deze in de praktijk plaatsen. Thuis bestudeert u de leerstof en maakt u opdrachten. De lessen zijn ook bedoeld om contact te leggen met de docent en uw medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Examens
U wordt opgeleid tot de examens van het examenbureau SVM NIVO. Het examen makelaardijleer is een flextoets die u op een door u gekozen toetslocatie en tijdstip kunt laten plaatsvinden.

Na het behalen van beide onderdelen mag u de persoonsgebonden certificering K-RMT voeren.

Vooropleiding
Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen aan het traject verbonden, maar wenselijk is dat u de opleiding basistheorie taxateur o.z. (bijna) heeft afgerond. Het niveau van de opleiding en examens is, mede door het tempo, vergelijkbaar met het niveau van een HBO. Kortom, u bent van harte welkom als u verwacht dit niveau aan te kunnen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C68d1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren