Home » Interieurstyling dagopleiding 8 weken

Opleiding: Interieurstyling dagopleiding 8 weken

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

8 weken

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, exclusief lesmateriaal en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Interieurstyling......verdiepen!
Bij de cursus interieurstyling worden uw zintuigen goed gebruikt: u regisseert de uitstraling en beleving van een ruimte en zorgt dat het goed eruitziet en dat het goed voelt. U werkt met kleur, dessins, stoffen, licht, kunst en accessoires om het gewenste effect te bereiken. Styling is op veel vlakken belangrijk, of het nu gaat om verpakkingen, winkels, kleding, tijdschriften of woonruimtes. Tijdens de spin-off van IPD concentreert u zich op de styling van interieurs.

De voordelen van een dagopleiding Interieurstyling
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u één doordeweekse dag of zaterdag in de week les. Dit is een vaste dag met lestijden van 10.00 - 16.00 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 8 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, oefeningen, presentaties en opdrachten. Een groot deel van de tijd wordt besteedt aan tekenen en ontwerpen. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U zult ervaren hoe motiverend het is om wekelijks de voortgang in uw werk te zien!

De dagopleiding bestaat uit 8 lessen. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld.

Visuele communicatie
Theorie en toepassing van kleuren
Stijlkenmerken en trends
Toepassing en effect van materialen en vormgeving
Gebruik van accesoires en kunst
Meubelplanning
Ontwikkelen van ideeën en concepten
Tekenen en ontwerpen
Stylingplan en moodboard maken
Presenteren en beargumenteren van eigen werk

Examen
Het examen voor Interieurstyling wordt verzorgd door twee examenbureau's: EHCB en CreatiefNivo. Beide examenbureau's kennen een theorie- en praktijkexamen. De opdrachten die gemaakt dienen te worden voor het praktijkexamen dienen gelijk als een mooie start van uw portfolio!

Vooropleiding
Voor de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wij raden echter wel een HBO werk- en denkniveau aan voor de opleiding. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B61f5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren