Home » Adviesvaardigheden

Opleiding: Adviesvaardigheden

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusDe mate waarin advies wordt begrepen, geaccepteerd en gebruikt, hangt voor een groot deel af van hoe dat advies gebracht wordt. Dat je als adviseur beschikt over de juiste kennis en vaardigheden staat buiten kijf, maar hoe overtuig je daar de opdrachtgever van? Aan de basis liggen een aantal instrumenten waar geen adviseur buiten kan, zoals het om kunnen gaan met weerstand, de waarde van je expertise, kennis overbrengen en het kunnen inzetten van verschillende gespreksvaardigheden die de kwaliteit van het adviesproces verhogen.In onze driedaagse training Adviesvaardigheden ontwikkel je een persoonlijke adviesstijl, aangezien de manier waarop we onze overtuigingskracht versterken voor iedereen verschillend is. Je bepaalt zlf welke van de aangeboden technieken en adviezen je integreert in je dagelijkse praktijk. Het gehele adviesproces wordt doorlopen - van opdrachtaanvraag tot eindgesprek. Na afloop van de training ben je in staat om op een gestructureerde en overtuigende manier adviezen uit te brengen.Onderwerpen


Analyseren:

Luisteren, samenvatten en doorvragen.[/li]
Het stellen van een diagnose:

Brainstormen en mindmappen.[/li]
Draagvlak creren:

Het herkennen van weerstand en hiermee omgaan.[/li]
Het eindgesprek voeren:

Overtuigende vaardigheden inzetten.[/li]
Verschillende adviesstijlen inzetten:

Leer je adviesstijl aan te passen aan het type klant.[/li]
Zelfkennis:

Je persoonlijke adviesstijl.[/li]
Werken aan een goede samenwerkingsrelatie:

Win-win situaties creren[/li]
Oplossen van conflicten:

Leer de achtergronden van conflicten begrijpen en herken aanknopingspunten.[/li]
Gesprekstechnieken inzetten:

Hoe houd je de regie in het gesprek?[/li]
Het project evalueren[/li]
ResultatenNa de training:

  • ben je je bewust van je rol en positie in een adviesproces;
  • kun je verschillende rollen vervullen (adviseur/expert/dienstverlener);
  • weet je effectief te handelen in verschillende fasen van het adviesproces;
  • (her)ken je je krachten en valkuilen als adviseur en
  • kun je omgaan met verwachtingen van zowel de klant als jezelf.

DoelgroepDeze training is bij uitstek geschikt als je een persoonlijke adviesstijl wilt ontwikkelen. Herken je jezelf in n of meer van onderstaande punten?

  • Je wilt je overtuigingskracht versterken.
  • Je wilt effectiever communiceren en je invloed vergroten.
  • Je wilt je bereik vergroten en optimaal gebruikmaken van netwerken.
  • Je wilt om leren gaan met weerstand tijdens het adviesproces.

Deze lijst is natrlijk niet compleet: iedereen is immers anders. Waar wil jj aandacht aan besteden op het gebied van adviseren?LesmethodiekIn de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zlf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.MaatwerkDe cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers genventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1425 Euro
inclusief koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal

Plaatsen / leslocaties

Assen, Nijmegen, Apeldoorn, Alkmaar, Den Bosch, Tilburg, Heerenveen, Groningen, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Maastricht, Enschede, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag

Algemene informatie over de cursus

De mate waarin je advies wordt begrepen, geaccepteerd en gebruikt hangt voor een groot deel af van hoe het advies gebracht wordt. In onze driedaagse training leer je je advies zo overtuigend mogelijk over te brengen, met resultaat! Je ontwikkelt een persoonlijke adviesstijl, waarbij we het gehele adviesproces doorlopen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
76274 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren