Home » Creatief denken voor managers

Opleiding: Creatief denken voor managers

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusJe zit achter je pc, klaar om aan het werk te gaan, maar er komt niets uit. Terwijl in een andere omgeving het ene idee na het andere uit je 'rolt'. Bedrijven en organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling om antwoord te geven op steeds weer veranderende omstandigheden binnen het bedrijf en in de maatschappij. Ruimte geven aan innovatie is hierbij van cruciaal belang voor succes. Om de concurrentie voor te blijven en om op maatschappelijke ontwikkelingen vooruit te lopen, is het zinvol buiten de bestaande kaders te leren denken.Hoe kun je er voor zorgen dat die ideeŽn stroom in jouw brein op gang komt? Er zijn technieken die je helpen creatief te denken op het moment dat jij dat wilt. Door 'out of the box' te denken, kun u denkblokkades wegnemen en zo uw innovatiekracht vergroten. Hierdoor zul je meer mogelijkheden zien om de producten, diensten of het beleid van jouw bedrijf te verbeteren.In de training Creatief denken voor managers zul je leren om uit geŽigende denkkaders te stappen en vernieuwende en verfrissende ideeŽn en oplossingen voor jouw bedrijf te bedenken.Onderwerpen


 • Uit de geŽigende denkkaders stappen
 • Lateraal en creŽrend denken
 • Nieuwe (product)ideeŽn genereren
 • Bestaande problemen oplossen
 • Hoe kun je de creativiteit in jouw team stimuleren?
 • Hoe kun je creativiteit overdragen in jouw organisatie?

LesmethodiekIn de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij jou uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.DoelgroepDeze training is bij uitstek geschikt voor managers in het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties, die te maken hebben met ťťn of meer van onderstaande punten.

 • Het ontwikkelen van nieuw beleid;
 • Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten;
 • Op een andere manier naar de organisatie- of bedrijfsproblemen willen kijken;
 • Medewerkers willen stimuleren buiten de bekende patronen samen te werken;
 • De eigen creatieve denkvermogens verder willen ontwikkelen.

VoorkennisEr is geen voorkennis vereist voor deze training.MaatwerkDe cursusomschrijving hierboven geef je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geÔnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1350 Euro
inclusief koffie/thee en lunch

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Den Bosch, Tilburg, Heerenveen, Groningen, Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Maastricht, Enschede, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag

Algemene informatie over de cursus

Succcesvol blijven als bedrijf? Dan is ruimte geven aan innovatie van cruciaal belang. Door ?out of the box? te denken, vergroot je jouw innovatiekracht. In deze training leer je hoe je de concurrentie voor blijft!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
26983 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren