Home » COBIT® 5 Foundation

Opleiding: COBIT® 5 Foundation

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

COBIT 5 is ISACA’s raamwerk voor het besturen en beheren van IT en de relatie tussen de business en IT. In deze 3-daagse training leert u de 5 principes en 7 enablers van COBIT 5 kennen, het COBIT 5 raamwerk, het Process Reference Model, het belang en de voordelen van COBIT, hoe COBIT in te voeren in uw organisatie, etc.

I COBIT 5 - introductie
De componenten van het nieuwe COBIT 5 raamwerk en het nieuwe procesmodel
De COBIT 5 ‘Processes Reference Guide’ en de nieuwe processen

II Het COBIT 5 raamwerk in detail

III Het Process Reference Model in detail
Gedetailleerde beschrijving van alle ‘process practices’

IV Het belang en de voordelen van COBIT 5

V Conclusies en aanbevelingen

VI Het COBIT 5 examen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de COBIT 5 Foundation training en te slagen voor het examen, alhoewel werkervaring in governance, process improvement of IT services wel aanbevolen wordt.

Opleidingsduur

3 dagen

Kosten

De kosten van de COBIT 5 Foundation training bedragen € 2.180,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, een uitgebreide cursusmap, het COBIT 5 examen (t.w.v. € 200,-) en de examengarantie.

Plaatsen / leslocaties

Amstelveen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wat leert u in deze training?
In deze 3-daagse Nederlandstalige training leert u waarom een IT Governance en Control framework nodig is en hoe COBIT hieraan invulling geeft. U maakt kennis met de 5 principes en 7 enablers van IT Governance volgens COBIT 5 en de toepassing ervan in de praktijk. Het uitgebreide procesmodel (37 processen) en het implementatiemodel worden met u doorgenomen. De verschillende elementen van het framework worden uitgebreid uitgelegd aan de hand van tal van praktische voorbeelden. De training geeft u inzicht in de principes (ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden en cases) en de processen van IT en leert u hoe u COBIT effectief toepast in uw organisatie. Op de derde dag van de training legt u het examen voor het COBIT 5 Foundation certificaat af.

COBIT 5 Foundation examen(garantie)
Om het internationaal erkende COBIT 5 Foundation certificaat te verkrijgen dient u te slagen voor het Engelstalige COBIT 5 Foundation examen van ISACA, dat afgenomen wordt door onze APMG geaccrediteerde trainer. Het examen bestaat uit 50 multiple-choice vragen en wordt op de derde dag van de training afgenomen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Lesmateriaal
2 weken voor aanvang van de training ontvangt u een uitgebreide Engelstalige cursusmap met de presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamens en een verklarende woordenlijst.

Doelgroep
COBIT is geschikt voor organisaties van elke omvang, commercieel, not-for-profit of in de publieke sector. Wij denken met name aan business managers, IT auditors, IT managers, managers informatiebeveiliging, risk managers, compliance managers, managers in IT service organisaties, IT Governance professionals, IT kwaliteitsprofessionals, IT developers, procesmanagers en controllers.

Bent u betrokken bij IT Governance, IT risicobeheer, IT audit of IT informatiebeveiliging?
Dan mag u deze COBIT training beslist niet missen!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1a6e0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren