Home » Commercieel Business Management (mbo)

Opleiding: Commercieel Business Management (mbo)

Bij: Hogeschool Tio

 

Hogeschool Tio

St. Jacobsstraat 400
3511 BT UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte mbo opleiding internationale handel
Zaken doen leer je het beste in de praktijk. Daarom oefen je met cases in real life, start je je eigen onderneming, oefen je je verkoopvaardigheden tijdens de driedaagse masterclass sales en bezoek je multinationals. Je doet rollenspelen en leert hoe je een product in de markt zet. Natuurlijk mag je een keuze maken uit het (internationale) stageaanbod.

Inhoud van de studie
Je leert het vak het beste in de praktijk. Met 60% is dat dan ook de basis van de opleiding Commercieel Business Management: leren door doen.

International business
Je leert alle ins en outs van het internationale bedrijfsleven. Zo krijg je gastcolleges van managers uit het bedrijfsleven en rondleidingen bij diverse multinationals. Je oefent je communicatieve vaardigheden in de boardroom bij Tio. Ook breng je een bezoek aan een bedrijf in het buitenland. Uiteraard is een goede talenkennis belangrijk als je internationaal wilt gaan werken. Bij het vak interculturele communicatie leer je omgaan met cultuurverschillen, zodat je internationaal een goede indruk achter kunt laten.

Commercieel
Een succesvol zakenman of –vrouw verkoopt niet alleen een product, maar ook zichzelf. Naast commerciële vakken volg je daarom ook een driedaagse masterclass sales. Wie carrière wil maken in business moet sneller, slimmer en scherper zijn dan de concurrentie en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de wereldmarkt. Je maakt een marktanalyse om te ontdekken waar je kansen liggen en hoe je die kunt benutten. Daarnaast zet je met medestudenten een bedrijf op met een zelfgekozen product, een managementteam en aandeelhouders.

Internationaal netwerk
Je schrijft een inkoop- en exportplan en doet marktonderzoek. Direct in het eerste jaar doe je internationale ervaring op tijdens het Outdoorproject, waarbij naast teamtraining ook een bedrijfsbezoek op het programma staat. Je leert een netwerk van internationale contacten op te bouwen.

(Internationale) stages
Tijdens de opleiding loop je twee stages, in binnen- of buitenland. Zo kun je het geleerde in praktijk brengen. De studie is breed, je kunt dus in veel verschillende bedrijven en functies terecht komen. De keuze is aan jou!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo-diploma (TL, GL, KL) of mbo2-diploma.
Toelating met elke sectorkeuze.
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je Commercieel Business Management in één jaar afronden.

Opleidingsduur

1, 2 of 3 jaar

Kosten

15.300 euro per jaar, 7.700 euro voor het 3e mbo jaar

Bijzonderheden

Mbo business opleiding in 2 of 3 jaar
Bij Tio bepaal je zelf je studietempo. Na het vmbo kun je kiezen voor het driejarige traject, maar je kunt ook in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na afronding van deze opleiding beschik je over de kwalificaties Assistent-Manager Internationale Handel Binnendienst en Assistent-Manager Internationale Handel Buitendienst (crebocodes: 90932 en 90933) op niveau 4 en het wettelijk erkende certificaat Ondernemerschap. Hét uitgangspunt als je een eigen onderneming wilt starten of als je gewoonweg wilt aantonen dat je een ondernemend type bent.

Mbo business opleiding in 1 jaar
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De mbo4-opleiding Commercieel Business Management bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. Handel is internationaal en overal. De kennis en het inzicht die nodig zijn om internationale carrière te maken, vind je bij CBM. Wie weet ontdek je een gat in de markt!

Business branche
Wereldwijd zijn miljarden mensen afhankelijk van handel. Hier liggen volop kansen voor young professionals met kennis van zaken. Ook in het MKB, goed voor bijna 60% van de Nederlandse export, is je kennis waardevol. CBM is een brede opleiding, je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies: van groothandel tot dienstverlening, inkoop of verkoop, im- en export, productadvisering of marketing.

Mbo business opleiding iets voor jou?
Je adviseert de klant, onderzoekt exportmogelijkheden en doet zaken in het buitenland. Je geeft productadvies, onderhandelt over prijzen en hebt de wil om te scoren. Je hebt een zakelijke instelling en handelt niet alleen in woorden, maar ook in daden. Business vraagt om ondernemersgeest.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F1531 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren