Home » Opleiding Transportplanner

Opleiding: Opleiding Transportplanner

Bij: IMAG BV

Inhoud van de cursus

In deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
Introductie vervoerstromen
Orderbehandeling op de planning
Informatie- en documentenbeheer bij transportafdeling
Organiseren van wegvervoer
Vrachtbehandeling
Infrastructuur Nederland
Inzet materieel
Inzet personeel
Beheer materieel, keuring en onderhoud
Plannen en rijden van routes
Organiseren van transporten
Infrastructuur Europa
Routeplanning nationaal en internationaal
Kostprijsberekeningstechnieken

Studiebelasting
Buiten de lestijden dient u voldoende aandacht te besteden aan het maken van opdrachten en zelfstudie. Afhankelijk van uw voorkennis en niveau dient u rekening te houden met een studiebelasting van 4 tot 8 uur per week.

Werkwijze
Tijdens de trainingen is er voldoende ruimte tot interactie met de docent. Veelvuldig zal worden ingespeeld op de dagelijkse praktijk van de transportplanner, waarbij getracht zal worden alle vragen, onduidelijkheden en knelpunten te behandelen. Hier wordt ruim de tijd voor genomen en natuurlijk is de docent ook buiten de opleiding via mail bereikbaar. Tijdens de lessen wordt een toelichting gegeven op de verschillende onderwerpen. Tevens zullen de huiswerkopdrachten uitvoerig besproken worden.

Examen
Ten aanzien van de productevaluatie (toetsing kennisniveau) zijn er twee schriftelijke toetsmomenten in deze opleiding. Een op de helft en de tweede aan het eind van de opleiding. De examens bestaan elk uit 15 multiple choice vragen en 3 tot 5 open vragen. U krijgt hiervoor drie uur de tijd. De examens worden afgenomen door een extern examenbureau.

Resultaat
Bij voldoende beoordeling van de twee theorie-examens ontvangt de deelnemer uit naam van het examenbureau het Diploma Transportplanner. Hiermee maakt u aantoonbaar dat u beschikt over de vereiste basiskennis en vaardigheden om als planner te kunnen functioneren.

Lesmateriaal
Het benodigde cursusmateriaal bestaat uit een lesmap met kwalitatief hoogwaardige en actuele informatie. Het materiaal behoudt zeker zijn waarde als naslagwerk. Na elk leskatern is een casusboek opgenomen met praktische opdrachten waarmee u geleerd wordt de theorie toe te passen in de praktijk. Hierbij wordt u verder ondersteund door middel van een speciale site. (virtueel transportbedrijf) Een uitleg/introductie en inlogcode ontvangt u tijdens de eerste les.

Docenten
De kwaliteit van de docenten is zeker even belangrijk als die van de opleiding zelf. Immers de manier waarop zij de lesstof overdragen en u de benodigde kennis bijbrengen en coachen tijdens de cursus is bepalend voor het succes. Daarom worden uitsluitend zeer ervaren docenten aangesteld. Het zijn zonder uitzondering praktijkmensen die beschikken over een ruime werkervaring in de sectortransport en logistiek. De docenten en instructeurs zijn zorgvuldig geselecteerd op praktijkervaring en didactische kwaliteiten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Voor deze cursus is een vooropleiding op minimaal VMBO niveau vereist.
Affiniteit met de sector wegtransport is een pre.

Duur van de cursus

De opleiding bestaat uit 11 dagen theorie van 7,5 uur. (exclusief theorie examens)

Kosten van de cursus

De kosten voor deze investering in uw toekomst zijn: € 2240,00
(Examenkosten: € 160,83)
Inclusief: lesmateriaal, casusboek, gebruik ondersteunende site, lunch en koffie/thee.
Exclusief: BTW

Deze opleiding zou bij andere opleiders in aanmerking komen voor SOOB subsidie, máár wij hebben dit bedrag reeds verwerkt in de cursusprijs.

Dus geen administratieve rompslomp.
Niet meer maandenlang wachten op je geld, dus direct verrekend.
Geen overleg meer met VTL als subsidie verstrekker.
De goedkoopste en meest volledige plannersopleiding (dus geen verkorte opleiding i.v.m. de prijs!
Natuurlijk geldt de nieuwe prijs voor elke inschrijving. (bedrijf of privé)

EN................

Tot 40% ESF subsidie voor de opleiding Transportplanner bij IMAG Opleiding & Advies.
Voor nadere informatie zie www.logistiekfonds.nl

Stichting Logistiekfonds Nederland (SLN) biedt deze subsidiemogelijkheid aan voor werkgevers in de sectoren Logistiek & Transport en Personenvervoer.

Plaatsen / leslocaties

Capelle aan den IJssel

Algemene informatie over de cursus

Doelstelling
Met deze opleiding "Transportplanner" wordt de basis geboden om, als (beginnend) transportplanner in de sector wegtransport, (zowel in het beroepsvervoer als eigen vervoer), die kennis en vaardigheden te verwerven die in de praktijk nodig zijn voor het uitvoeren van de functie transportplanner.

Doelgroep
Transportplanners, assistent planners en aankomende planners die verantwoordelijk zijn of worden voor de planning van wegtransporten. De opleiding is zeer geschikt voor ex chauffeurs die in hun vak willen doorgroeien.

Nascholing code 95
De cursus Planner wegtransport is gecertificeerd door het CCV. Dat betekent dat deze cursus mag meetellen voor de verplichte 35-uur nascholing beroepschauffeur. De waarde voor de nascholing is 28 uur (onder voorbehoud van wijzigingen van het CCV).

Cursusplaats
De opleiding wordt georganiseerd te Capelle aan den IJssel. (zeer goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer) Afhankelijk van het aantal aanmelding is het mogelijk dat de opleiding ook elders in het land van start zal gaan.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ee64F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren