Home » Veilig werken met de terminaltrekker

Opleiding: Veilig werken met de terminaltrekker

Bij: IMAG BV

Inhoud van de cursus

Het programma bestaat uit een praktijk gerichte veiligheidsinstructie waarin aandacht wordt besteed aan:
Bediening
Manoeuvreren
Gebruiksgereed maken
Dagelijks onderhoud
Bediening
Aan- en afkoppelen
Rijden en manoeuvreren
Veiligheid

Waarde nascholing:
7 uur per scholingsdag

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Locatie:
Deze wordt altijd in-company georganiseerd (bij minimaal 4 deelnemers)

Duur van de cursus

De cursus duurt minimaal 1 dag. U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Kosten van de cursus

Op basis van offerte

Plaatsen / leslocaties

In Company

Algemene informatie over de cursus

De specifieke arbeidsomstandigheden op het bedrijfsterrein en het werken met terminaltrekkers is niet geheel zonder risico’s. Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.

De Arbo-wet zegt dan ook: “Daar waar gevaar ontstaat tijdens het verrichten van werkzaamheden dienen technische en organisatorische maatregelen getroffen te worden om dit gevaar te voorkomen”. Terminaltrekkers mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn en dus een specifieke gebruikersinstructie hebben gekregen. Zij dienen tevens te beschikken over een voldoende mate van deskundigheid.

Doelgroep:
De praktijkinstructie is speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden.

Deze trainingen zijn bedoeld voor medewerkers die een terminaltrekker gebruiken om op bedrijfsterreinen (zoals op- en overslagbedrijven, veilingen en haventerminals) aanhangwagens of opleggers te verplaatsen.

Doelstelling:
In deze unieke veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van de terminaltrekker en overige technische voorzieningen en worden de specifieke bedieningsvaardigheden beoefend.

Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden, het gebruik van de trekker, en kan deze toepassen in de praktijk.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
966aB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren