Home » Chauffeur haak/ en portaalarmsysteem

Opleiding: Chauffeur haak/ en portaalarmsysteem

Bij: IMAG BV

Inhoud van de cursus

Doelstelling:
De cursist kan controle van, onderhoud aan en het werk met een haak- en portaal armsysteem veilig en verantwoord uitvoeren, rekening houdend met verkeersregels, veiligheids- en bedrijfsvoorschriften, en kan deze voorschriften in de praktijk toepassen.

Waarde nascholing:
7 uur

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever.

In Company training:
Omdat elke bedrijf specifieke omstandigheden kent, verzorgen wij deze opleiding alleen in-company op uw locatie. Dit kan al vanaf vier deelnemers. De in-company training gaat uitvoerig in op de situatie in uw bedrijf. De uiteindelijk inhoud van de training wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Duur van de cursus

Waarde nascholing: 7 uur

Kosten van de cursus

Offerte op maat

Plaatsen / leslocaties

In Company

Algemene informatie over de cursus

Er wordt in het wegvervoer steeds meer toe overgegaan de vrachtwagens te voorzien van een haak en portaalarmsysteem. Door deze verschillend systemen kan de vrachtwagen voor meerdere doeleinden worden gebruikt en dus efficiŽnter worden ingezet.

Helaas gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen, afzetcontainers en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komen voor.

Omstanders dienen tijdens het gebruik van het haak- en armsysteem uit de buurt te worden gehouden. Botsing met een bewegende container, beknelling van ledematen door bewegende delen en bedelving onder de containerlading zijn potentiŽle gevaren voor omstanders.

Wetgeving:
De werkgever is volgens de Arbo-wetgeving verantwoordelijk, dat werknemers die werken met een hijs en of hefwerktuig (bv. Kraan of portaalarm), over een specifieke deskundigheid beschikken (art. 7.17c lid 1 van het Arbo-besluit). Het begrip ‘specifieke deskundigheid’ is door de wetgever niet gedefinieerd.

Artikel 8 van de Arbo-wet zegt dan ook: “De werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aan hen onderscheiden taken aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid”.

Doelgroep:
De veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die beschikken over een redelijke mate van bedieningsvaardigheden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
26645 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren