Home » CISA (Certified Information Systems Auditor)

Opleiding: CISA (Certified Information Systems Auditor)

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

Domain I
Process of Auditing Information Systems

Provide audit services in accordance with IT audit standards to assist the organization in protecting and controlling information systems.

Domain II
Governance and Management of IT

Provide assurance that the necessary leadership and organization structure and processes are in place to achieve objectives and to support the organization's strategy.

Domain III
Information Systems Acquisition, Development and Implementation

Provide assurance that the practices for the acquisition, development, testing, and implementation of information systems meet the organization’s strategies and objectives.

Domain IV
Information Systems Operations, Maintenance and Support

Provide assurance that the processes for information systems operations, maintenance and support meet the organization’s strategies and objectives.

Domain V
Protection of Information Assets

Provide assurance that the organization’s security policies, standards, procedures and controls ensure the confidentiality, integrity and availability of information assets.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de CISA training bedragen € 3.500,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie en toolkit.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Veenendaal

Algemene informatie over de cursus

CISA® staat voor Certified Information Systems Auditor en is een titel van ISACA. De 4-daagse Engelstalige CISA training leidt op voor het wereldwijd erkende CISA certificaat van ISACA.

ISACA® (Information Systems Audit and Control Association) is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden.

Wat is de meerwaarde van de CISA titel?
Met de CISA titel achter uw naam onderscheidt u zich internationaal van andere IT-auditors. De CISA titel geeft wereldwijd aan dat u over de kennis beschikt om op vakkundige wijze opdrachten uit te voeren op het gebied van informatiebeveiliging en auditing van informatiesystemen.

Wereldwijde erkenning
CISA wordt overal ter wereld en in alle sectoren geprefereerd als dé erkenning voor specialisten op het gebied van auditing, verzekering en beveiliging van informatiesystemen.

CISA Body of Knowledge (BoK)
Het CISA examen bestaat uit 5 domeinen. Tijdens de CISA training worden alle CISA domeinen behandeld en wordt geoefend met examenvragen. De 5 CISA domeinen zijn:
Process of Auditing Information Systems
Governance and Management of IT
Information Systems Acquisition, Development and Implementation
Information Systems Operations, Maintenance and Support
Protection of Information Assets

Het CISA examen
Het CISA examen betreft een multiple choice examen waarbij u in relatief korte tijd (4 uur) 200 vragen moet beantwoorden. Het examen wordt door middel van Computer-Based Testing (CBT) afgenomen bij een - bij ISACA aangesloten - testcenter. De kosten van het CISA examen worden door ISACA bepaald. U dient u zelf in te schrijven voor het CISA examen. Inschrijfformulieren voor het examen kunt u downloaden via www.isaca.org.

CISA Certificeringseisen
Om CISA te worden moet u:
Slagen voor het CISA examen
Aantoonbare werkervaring van 5 jaar hebben op het gebied van IS Auditing, control of security
De Code of Professional Ethics (professionele gedragscode) onderschrijven en trouw blijven
De Information System Auditing Standards naleven

Hercertificering CISA / CPE Punten
De CISA titel is een titel voor 3 jaar. Om uw CISA titel te behouden dient u jaarlijks een minimum aantal CPE punten (120 in drie jaar) te behalen.

Voor wie is de CISA training van belang?
De CISA training is bedoeld voor iedereen met een security of audit achtergrond en enige jaren ervaring op dit gebied. De CISA training is met name bestemd voor IT-auditors, ICT-managers, Security Managers en Consultants.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0a211 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren