Home » FinanciŽle Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (BA, KC en F) (Praktijkopl

Opleiding: FinanciŽle Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (BA, KC en F) (Praktijkopl

Bij: Kronenburgh Business College

 

Kronenburgh Business College

Lange Houtstraat 7
2511 CV DEN HAAG
 

Opleidingsinhoud

Het Collegeprogramma
Fase I: Financieel Assistent
* Basiskennis Boekhouden BKB;
* Basiskennis Calculatie BKC;

Fase II: Praktijkdiploma Boekhouden PDB
* Bedrijfsadministratie BA;
* Kostencalculatie KC;
* Financiering F.


Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair boekhouden
Geschikt voor iedereen die een goede basiskennis wil opdoen voor het voeren van een boekhouding van een kleine organisatie? Of wanneer u voor uzelf gaat beginnen en wilt u uw eigen boekhouding doen? Wellicht besteedt u uw boekhouding uit, maar wilt u grip op de zaak houden? Enkele onderwerpen:eigen vermogen journaalposten, kolommenbalans, voorraadboek grootboekrekening en facturen. Met BKB doet u de voorwaardelijke kennis op voor de module PDB Bedrijfsadministratie.

Basiskennis Calculaties BKC
In deze korte praktijkgerichte module specifieke aandacht voor goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens.
Met BKC doet u de voorwaardelijke kennis op voor de module PDB Kostencalculatie.

PDB Bedrijfsadministratie BA
Met de succesvolle afronding van de module Bedrijfsadminiistratie kunt u verschillende berekeningen maken ten behoeve van de financiŽle administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen.

PDB Kostencalculatie KC
Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geeft u moeiteloos antwoord op deze vraag. U weet hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden.

PDB Financiering F
Na de afronding van deze module beschikt u over de belangrijkste theorie met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. U kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding is geschikt voor iedereen met enige kennis van administratie en/of die al werkzaam is in een financieel-administratieve functie.

Wij adviseren iedereen ook BKB en BKC te doen om de basiskennis op te halen.

De opleiding wordt verzorgd op MBO4-niveau / havo.

Opleidingsduur

De opleiding duurt in totaal 1 jaar.

Kosten

De werkgever kan de studiekosten als zakelijke kosten (Opleidingskosten personeel) opvoeren bij de belastingdienst.

U kunt zelf de opleidingsinvestering (collegegeld, literatuur) met een drempel van € 250,- tot maximaal € 15.000,- per jaar via de inkomstenbelasting verrekenen.

Pdb BKB los (fase 1) € 500,00
Pdb BKC los (fase 1) € 250,00
Financieel Assistent (BKB+BKC=fase 1) € 750,00

Pdb BA los (fase 2) € 750,00
Pdb KC los (fase 2) € 750,00
Pdb F los (fase 2) € 750,00
Pdb compleet (fase 2) € 2.000,00

Pdb inclusief BKB / BKC compleet
(fase 1 + fase 2) € 2.750,00

Goed om te weten:
Geen inschrijfkosten;
Geen btw op collegegeld;
Geen arrangementskosten;
Inclusief tentamentraining.

Deelname aan de collegetentamens van Kronenburgh biedt de mogelijkheid om een vrijstelling te krigen in het MBO4 programma Junior-Assistent Accountant of bedrijfsadministrateur. Tevens komt u na het behalen van deze tentamens in aanmerking voor het Kronenburgh diploma.

Studiemateriaal: Kijk bij Studystore voor de actuele kosten. Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

Externe examens: Kijk bij Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens voor de actuele kosten.

U brengt uw eigen laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met Office.

Bijzonderheden

Middag-avond-opleiding
30 dinsdagen middag-avond, 13.30 - 20.50 uur of
30 zaterdagen ochtend - middag, 9.30 - 16.30 uur

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

U kunt deelnemen aan de Kronenburgh college-tentamens als examentraining. Dit certificaat geeft vrijstelling binnen onze opleiding MBO4 FinanciŽle Economie.

U doet online examen bij Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. U verzorgt zelf de aanmelding voor dit examen.

Met het behalen van de modules Basiskennis Boekhouden BKBģ / Elementair Boekhouden en de module Basiskennis Calculaties BKCģ komt u in aanmerking voor het Associatiediploma Financieel Assistent.

Met het behalen van de modules Bedrijfsadministratie BA, Kostencalculatie KC en Financiering F komt u in aanmerking voor het diploma Praktijkdiploma Boekhouden PDB.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden PDB op zak ben je bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. En ook in grote organisaties ben je een waardevolle kracht, als assistent van de administrateur of controller. Associatie Praktijkdiploma Boekhouden PDB is voor velen het begin van een succesvolle carriŤre in het bedrijfsleven, een carriŤre die soms verder reikt dan het administratieve vlak. De opleiding biedt er alle mogelijkheden voor!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6aBcC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren