Home » Minor Vastgoedmanagement/ Makelaardij o.z.

Opleiding: Minor Vastgoedmanagement/ Makelaardij o.z.

Bij: HBO Nederland

Opleidingsinhoud

Minor Vastgoedmanagement/Makelaardij o.z.

Ben je geboeid door de wereld van bouwen, projectontwikkeling, woon- en werkomgevingen? Stap dan in de wereld van vastgoed. Als MER-deskundige in vastgoed ben je meer dan een bemiddelaar tussen koper en verkoper. Je bent met jouw MER-specialisme binnen de vastgoedwereld een schakel in het overleg tussen de vele partijen die bij het ontwikkelen, financieren, bouwen, exploiteren en beheren van vastgoed betrokken zijn. Je kunt overleggen en samenwerken met andere professionele vastgoeddeskundigen, zoals planologen, bouwkundigen, projectontwikkelaars, beleidsmedewerkers, investeerders en beleggers. Vanuit juridische, financiŽle en fiscale invalshoek leer je te kijken naar aanbestedingsprojecten, bouwmethoden, ruimtelijke ordening en planologie.

In de minor Vastgoedmanagement / Makelaardij leer je onder andere:
Alles wat vastgoed aangaat, waaronder bouwtechnische kennis en taxatie
FinanciŽle vraagstukken zoals verzekeringen en hypotheken
Juridische vaagstukken met betrekking tot vastgoed
De ins- en outs van contracten
De commerciŽle kant van de vastgoedwereld

Onderwijsprogramma

In de theoretische fase van de opleiding ben je gemiddeld drie tot vier dagen per week ingeroosterd voor zogenaamde hoorcolleges, werkcolleges en/of instructiecolleges. Je houdt daarnaast voldoende tijd over om te besteden aan het voorbereiden van colleges, huiswerk en het uitwerken van projecten. Tijdens je studie doe je o.a. praktijkervaring op door middel van stages en rond jij je onderzoeksstage af met een afstudeerscriptie. Zo ben je na het afstuderen goed voorbereid op de dagelijkse beroepspraktijk.

Stage

Tijdens je studie heb je diverse stages. Een bedrijfsstage in jaar 3, een bedrijfsstage in jaar 4 en een onderzoeksstage in het laatste halfjaar van je studie. Je hebt de mogelijkheid om de onderzoeksstage uit te voeren in het buitenland.
Om je stage-ervaringen op een goede manier te laten verlopen, aan de hand van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) en te laten uitmonden in een degelijke eindscriptie, word je gedurende je stage persoonlijk begeleid door een stagecoach en een stagementor. Tevens wordt er tijdens de stage regelmatig een stageterugkomdag georganiseerd. Hogeschool HBO Nederland beschouwt deze begeleiding als een belangrijke bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling, die ertoe moet leiden dat je als beginnend beroepsbeoefenaar een uitstekende startpositie op de arbeidsmarkt verkrijgt. Ondanks deze begeleiding zul je de stage zelfstandig moeten uitvoeren, waarbij je zelf de regie voert. Dat begint al bij het zelfstandig gaan zoeken en solliciteren naar een stageplek.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Traject 4 jaar

MBO niveau 4 met economie
HAVO/VWO profiel E&M, profiel N&G en N&T met Economie, profiel C&M met Economie en Wiskunde A of Wiskunde B.

Indien men wel in het bezit is van HAVO/VWO of MBO diploma, maar niet voldaan is aan de vak eisen, kan de student alsnog toelaatbaar zijn na het afronden van een toelatingstoets.

Studenten die geen van genoemde diploma's in het bezit hebben maar wel de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt voor aanvang van het collegejaar kunnen wellicht toegelaten worden op basis van de 21+ toets.

Alle studenten krijgen voor aanvang tevens een intakegesprek.

Verkort traject 3 tot 4 jaar

VWO-diploma met profiel E&M, profiel N&T of N&G met Economie, profiel C&M met Economie en Wiskunde A of Wiskunde B. Voor het verkorte traject geldt daarnaast een verzwaarde intake met assessment op geschiktheid voor verkort traject met bindend studieadvies.

Opleidingsduur

3 tot 4 jaar

Kosten

Voor het collegejaar 2012-2013 (start september 2012) bedraagt het collegegeld per collegejaar € 4.000,- bij betaling ineens of € 4.200,- bij betaling in termijnen.
Als je start per september 2012 en je inschrijving en betaling van het gehele collegegeld ineens realiseert vůůr 1 juli 2012 betaal je slechts € 3.500,-. Snelle beslissers krijgen dan een korting op het collegegeld van € 500,-. De kosten voor studieboeken en onderwijsmateriaal komen hier nog bij.

Bijzonderheden

Docenten uit het bedrijfsleven

Onze docenten hebben meestal een rijke ervaring in het bedrijfsleven en geven jou daardoor direct, uit eerste hand, informatie over ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Het onderwijspakket wordt dan ook in hoge mate 'gestuurd' door de wensen en eisen van het bedrijfsleven. Voor alle studierichtingen geldt dat er voortdurend feedback is met het bedrijfsleven, mede door onze docenten. Op deze manier zijn wij in staat jou dusdanige bagage mee te geven, zodat je als praktijkgerichte starter over het algemeen snel je weg kan vinden in de maatschappij.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Weert

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Major Management, Economie en Recht

Ben je op zoek naar een dynamische opleiding? Waar je alles leert over management- en beleidsfuncties binnen verschillende branches? En wil jij een goede positie op de arbeidsmarkt na je studie? Dan is de opleiding Management, Economie en Recht (MER) een goede keus voor jou.

De opleiding MER is breed. Je leert zowel de juridische als de personele aspecten van de bedrijfsvoering kennen. Zowel het bedrijfsleven als de overheid hebben vaak ingewikkelde organisatievraagstukken. Het is jouw taak om vanuit verschillende invalshoeken naar deze problemen te kijken, advies te geven en oplossingen te vinden. Je kijkt zeer analytisch naar organisaties. Je werkt samen met professionals zowel binnen als buiten organisaties. En je helpt mee om veranderings- en innovatieve projecten te realiseren. Als MER-afgestudeerde ben je van vele markten thuis en zeer gewild op de arbeidsmarkt.

Kiezen voor opleiding MER bij HBO Nederland? Je kiest voor:
Een brede, dynamische opleiding met goede carriŤrekansen
Klassikaal onderwijs met veel begeleiding
Studeren centraal in de leukste studiesteden
De mogelijkheid om met een dubbele minor af te studeren
Kwalitatief onderwijs ťn hoogwaardig diploma dankzij accreditatie

Minoren

De studie Management, Economie en Recht is een opleiding, die bestaat uit de major MER en een minor. Het grootste deel van jouw studie, 75% tot 80%, bestaat uit modules van de major MER. Voor het overige deel van jouw studie kies je de minor die bij jou past. Tijdens je opleiding pas je alle elementen in de praktijk toe door middel van een stage. De opleiding MER geeft je de kennis en vaardigheden van zeer diverse vakgebieden.
Je kiest bij een major altijd een minor.

Minor Vastgoedmanagement/Makelaardij o.z.

Interesse in de wereld van bouwen, projectontwikkeling, woon- en werkomgevingen? En wil je hierin aan het werk? Stap dan in de wereld van vastgoed. Als MER-afgestudeerde met als minor Vastgoedmanagement/ Makelaardij o.z. ben je meer dan een bemiddelaar tussen koper en verkoper.

Ben je benieuwd welke beroepen tot de mogelijkheden behoren, wanneer je voor deze opleiding bij HBO Nederland kiest? Onderstaande beroepen zijn een greep uit de mogelijke wegen die je in kan slaan.

Accountmanager Vastgoedmanagement
Accountmanager woningbouw
Beleidsmedewerker vastgoed (bijv. bij een gemeentelijke instelling, etc.)
Hypothecair adviseur
Klantmanager hypotheken
Makelaar met eigen onderneming
Manager financiŽle dienstverlening
Medewerker pensioenafdeling
Medewerker projectontwikkeling
Projectmanager ontwikkeling
Projectmedewerker planning
Taxateur
Vastgoedmanager

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8a000 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren